Via: The Gladiator (capture)

7. The Hulk

Lou Ferrigno, de acteur die de Hulk speelt, werd gecast voor de rol van Tigris of Gaul. Tijdens de productie werd hij vervangen door Sven-Ole Thorsen die het ook niet verkeerd deed. Toch hadden we graag willen zien hoe Lou Ferrigno het gedaan had!

Afbeelding wordt geladen…

8. The Gladiator goes Marokko

Meerdere scènes uit de film werden gefilmd in Ouarzazate, Marokko. Net als Bourne Wood is ook dit geen onbekende filmlocatie. Deze locatie werd tevens gebruikt bij het filmen van onder andere The Mummy en Game of Thrones.

Afbeelding wordt geladen…
Afbeelding wordt geladen…

9. En Malta…

In Malta werd ongeveer een derde van het Colosseum nagebouwd voor de film. Dit kostte maar liefst 1 miljoen dollar! De overige twee derde werd door middel van special effects toegevoegd.

Via: youtube.com (capture) | The Gladiator

10. Oliver Reed

Acteur Oliver Reed kwam tijdens het filmen van The Gladiator om het leven. Hij kreeg een hartaanval op de set. Omdat er nog maar een paar scenes gefilmd moesten worden, maakte men gebruik van een digitale dubbelganger. Dit digitale kunstje kostte maar liefst 3.2 miljoen dollar!

Via: youtube.com (capture) | The Gladiator

11. Russel Crowe

In de film beschrijft Maximus zijn huis in kleur en geur. Deze beschrijving bevat details over de keukenindeling en de geuren in de ochtend en avond. Dit stond niet in het script, Russel Crowe improviseerde en beschrijft hier zijn eigen huis in Australië.

Afbeelding wordt geladen…

12. Andere hand

We kennen allemaal de beroemde scene waarin Maximus zijn handen door het graan haalt. Voor deze scene werden niet Russel Crowe’s handen gebruikt, maar die van zijn ‘stunt double’ Stuart Clark.

Via: giphy.com

13. Eastenders

Maximus wolf wordt gespeeld door dezelfde hond die jarenlang in de Britse soap Eastenders te zien was. De echte naam van deze prachtige Belgische herder is Kyte.

Afbeelding wordt geladen…

14. Baas!

Russel Crowe liep tijdens het filmen van The Gladiator verschillende verwondingen op. Zo verloor hij het gevoel in zijn rechterwijsvinger na een zwaardgevecht. Hij heeft 2 jaar niks gevoeld in deze vinger! Ook brak hij meerdere botten en verrekte hij vele spieren, tijdens het filmen van de vele gevechten. Wat een held!

The gladiator
Via: youtube.com (capture) | The Gladiator

15. Sneeuw

In het openingsgevecht begint het met sneeuwen. Dit is natuurlijk geen echte sneeuw. Hier werden propjes papier voor gebruikt!

Via: youtube.com (capture) | The Gladiator

Jouw herinnering aan The Gladiator?

En… Hoeveel van deze leuke feitjes wisten jullie nog niet? Laat het ons weten in de comments onderin en deel dit met je vrienden!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

5 gedachten over “15 dingen die je nog niet wist over The Gladiator”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer