Een paar jaar geleden zag je de eerste felgekleurde plastic brilletjes op festivals verschijnen, nu is het tijdperk van de houten zonnebril aangebroken!

Niet voor niks waren en zijn felgekleurde plastic zonnebrillen zo populair: het ziet er fris en vrolijk uit en de brillen zijn vaak niet duur! Met name om diezelfde reden, verwachten wij dat 2015 het jaar van de houten zonnebril gaat worden.

Ook in Nederland is de houten zonnebril inmiddels ontdekt en zijn er enkele aanbieders van deze trendy gadgets. Het positieve is, dat ook de prijs eindelijk een ‘normaal’ niveau heeft bereikt. Moest je tot een jaar geleden nog meer dan € 100,- neerleggen voor een exemplaar, hebben we nu al één van de goedkopere aanbieders gevonden voor € 28,50. Dit biedt tenminste perspectieven en is de reden dat we de houten zonnebril eens nader willen bekijken…

Houten Zonnebril

Waarom een houten zonnebril?

HOUT IS COOL! De laatste tijd worden er steeds meer producten in houten variant aangeboden. Denk aan telefoonhouders, portemonnee’s en zelfs fietsen… Hout is gewoon echt gaaf en geeft je die natuurlijk stoere look! UV-bescherming heb je toch nodig, waarom niet ervan profiteren? Natuurlijk is een zonnebril, omdat deze zo opvallend aanwezig is, ideaal om aan te geven hoe trendy je bent. Met een houten zonnebril kun je deze zomer dus zeker aantonen dat je echt een trendsetter bent!

HOUT IS UNISEX! Het mooie aan houten zonnebrillen, is dat zowel dames als heren hetzelfde model kunnen dragen. Gewoon delen, geen probleem!

HOUT IS MILIEUBEWUST! Zo’n plastic bril is leuk, maar dan moet je er niet bij stilstaan hoeveel chemische stoffen en gassen er bij de productie vrijkomen. De houten zonnebril wordt veelal gemaakt van bamboe-hout. Bamboe planten gebruiken relatief weinig water, nemen veel CO2 op en kunnen bovendien een goede afwisseling zijn voor een weide of akker die even ‘rust’ nodig heeft. Omdat de plant zo snel groeit en geen chemicaliën nodig heeft, is het een goede ‘detox’ van de grond en hoeft er geen bestaand bos voor worden gekapt! Daarnaast is het hout, in tegenstelling tot een plastic variant, ecologisch afbreekbaar!

HOUT IS UNIEK! Geen enkele bril is hetzelfde. Doordat de bril gemaakt is van een natuurproduct, zul je altijd een ander patroon ontdekken en heb je altijd je eigen zonnebril! Natuurlijk is een houten zonnebril ook uniek als het gaat om gadget, dus je steelt nu 2x de show en moet goed om kunnen gaan met complimentjes…

houten zonnebril

Kortom, een mooi nieuw product! Niet voor niets denken wij dat 2015 het jaar van de houten zonnebril wordt! Mocht je zelf ook een houten zonnebril willen aanschaffen voor een zeer aantrekkelijke prijs, raden we je aan een kijkje te nemen bij Solegno Eyewear.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer