20. DVD (1997)

In 1997 kregen we in Nederland eindelijk een goed alternatief voor de VHS banden. De Digital Versatile Disc oftewel de DVD (uitgevonden door Philips in 1995) zag het levenslicht en daar zijn we nog steeds blij mee.

21. Lady Di (1997)

1997 was ook het jaar dat prinses Diana van Engeland verongelukte.

22. Het blauwe pilletje (1998)

Wij hebben het gelukkig nog lang niet nodig, maar voor veel mannen is dit medicijn een uitkomst. Sinds 1998 is er hulp als het even niet meezit: het bekende blauwe pilletje.

Via: giphy.com

23. Google (1998)

Larry Page en Sergey Brin begonnen in 1996 aan een programma voor een zoekmachine met de naam Backrub. Toen Backrub een succes werd, registreerden ze in 1997 het domein google.com

. Niet veel later ontwikkelden ze hun eigen zoekmachine en dat allemaal in de garage van vriendin Susan Wojcicki. In 1998 kwam google.com op de markt.

24. Internationaal ruimtestation ISS (1998)

In november 1998 werd de eerste module voor de ISS de ruimte in geschoten. Daarmee werd een eerste stap gezet naar een permanente bewoning in de ruimte.

25. Napster (1999)

Napster was een online muziekdienst waarmee je heel makkelijk bestanden kon delen. Dit peer-to-peer systeem bleek uitermate geschikt om muziekbestanden te delen. Vooral studenten gebruikten het systeem om liedjes met elkaar te delen, zodat er nergens voor betaald hoefde te worden.

Of bedenkers Shawn Fanning, John Fanning en Sean Parker het ook zo ooit bedoeld hebben weten we niet, maar Metallica was er in ieder geval niet blij mee. In 1999 spande zij een rechtszaak aan tegen Napster waardoor door de publiciteit Napster alleen maar groter werd. Tegenwoordig is Napster een betaalsite geworden.

26. De gratis krant

In 1999 werden de gratis kranten Metro en Spits naar goed Scandinavisch voorbeeld in Nederland geïntroduceerd.

Jouw 90’s herinneringen?

Welke van deze 26 zaken kon jij je nog het beste voor de geest halen? Of heb je juist een andere typische herinneringen aan de 90’s, die je met ons wil delen? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer