Sinterklaas komt in december langs om je schoen te vullen, de tandenfee vervangt je uitgevallen tanden voor een zakcentje en kinderen worden gebracht door de ooievaar. Dit zijn allemaal dingen waar je vroeger als kind in geloofde. Naar mate je ouder wordt, kom je erachter dat deze dingen volkomen onzin zijn. Dit maakt het niet minder leuk om even terug te gaan in de tijd en herinneringen op te halen!

1. De Tandenfee

De tandenfee zorgde ervoor dat het wisselen van tanden leuk werd! Zo kon je je uitgevallen tanden onder je kussen leggen en er wat geld voor terugkrijgen.

2. Sinterklaas

Dit verhaal is ook te leuk om niet in te geloven. De sint die met zijn pieten vanuit Spanje komt en de brave kinderen verwent met cadeaus!

3. Monsters onder het bed

Zodra het licht ’s avonds uitging, durfde jij niet meer onder je bed te kijken. Brrrr, wat als er een monster onder ligt? Je hebt nooit, geen monsters gezien maar je nam liever het zekere voor het onzekere.

4. Van TV kijken krijg je vierkante ogen

Dit zeiden je ouders altijd tegen je, om te voorkomen dat je teveel voor de televisie zat. Erg slim, als je het ons vraagt. Welk kind wilt nu vierkante ogen hebben?

5. Kinderen worden gebracht door de ooievaar

Omdat het voor een kind moeilijk te begrijpen is dat kinderen uit de buik van een vrouw komen, heeft men het verhaaltje van de ooievaar verzonnen. Zo konden je ouders de seksuele voorlichting nog even uitstellen!

Lees verder op pagina 2! Werd jij #10 ook wijsgemaakt?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer