1. Ally McBeal (Calista Flockhart)

Het zal je maar gebeuren: je komt werken op het kantoor van je oude klasgenoot en daar werkt ook je grote liefde. Helaas is hij wel getrouwd met een prachtige vrouw. Dat overkomt Ally en het is een thema dat drie seizoenen lang doorspeelt. We krijgen Ally’s verdriet om Billy, maar ook haar gedachten te zien. Ally wordt een open boek voor de kijkers en er ontstaan vele pijnlijke (maar lachwekkende) situaties. De bekendste hersenspinsel van Ally is natuurlijk de dansende baby:

Calista Flockhart werd door ‘Ally McBeal’ een grote ster. Na ‘Ally McBeal’ speelde ze in de eveneens succesvolle serie ‘Brothers and Sisters’. Daarna nam ze even pauze. Sinds 2015 is ze weer af en toe te zien. Calista Flockhart heeft een relatie met Harrison Ford en ze hebben samen een geadopteerde zoon.

.

2. John Cage (Peter MacNicol)

John Cage, de verlegen en teruggetrokken medeoprichter van Cage en Fish, kruipt meer uit zijn schulp als hij bevriend raakt met Ally McBeal. The Biscuit, zoals iedereen hem noemt, heeft net als Ally een levendige verbeelding. Daarnaast heeft hij een flink aantal vreemde tics zoals neusfluiten en natuurlijk Barry White. John Cage is echter een briljant advocaat en langzaam maar zeker krijgt hij ook het vertrouwen om relaties met vrouwen aan te gaan. Zijn grote liefde blijkt echte Ally, die hem afwijst, waarna John in een Mexicaanse band gaat spelen.

Peter MacNichol heeft in vele series en films gespeeld. Hij is getrouwd met Martha Sue Cumming.

Peter MacNicol in ‘Grey’s Anatomy’

3. Richard Fish (Greg Germann)

Richard Fish is Ally’s studiegenoot en medeoprichter van Cage en Fish. Deze uitgesproken advocaat, die ook graag naar mooie vrouwen lonkt, geeft op nogal ludieke wijze leiding aan het kantoor. Zijn relaties met vrouwen zijn niet bepaald standaard. Zo heeft hij een relatie met de oudere rechter Whipper en natuurlijk met de keiharde, gevoelloze Ling Woo.

Leuk weetje: Whipper werd gespeeld door actrice Dyan Cannon, één van de vijf vrouwen van Hollywood megaster Cary Grant. Zij is de moeder van zijn enige kind.

Richard Fish met Whipper (Greg Germann en Dyan Cannon).

En ook Richard heeft een eigen theme song:

Greg Germann heeft na ‘Ally McBeal’ veel televisie en filmwerk gedaan. Hij is getrouwd en heeft 1 kind.

4. Billy Allen Thomas (Gil Bellows)

Ally’s grote liefde is Billy, die als advocaat bij Cage en Fish werkt en gelukkig getrouwd is met Georgia. De hereniging met Ally laat ook Billy niet ongemoeid. Helaas zit er geen gelukkig eind aan deze romance want Billy overlijdt aan een hersenbloeding. Vlak van te voren beweert hij nog al jaren gelukkig getrouwd te zijn met Ally. Ally vertelt dit echter niet aan Georgia, maar geeft aan dat het laatste wat hij zei was dat hij van Georgia hield.

Gil Bellows is vanaf 2016 te zien in een nieuwe serie: ‘Eyewitness’.

Gil Bellows in ‘Eyewitness’

Kijk snel verder op de volgende pagina, hoe het met Georgia, Elaine, Nelle en Ling gaat!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer