Samson en Gert, wie kent ze niet. Ook hier zijn ze al vaak voorbij gekomen, maar het had weinig gescheeld of deze hond had niet Samson geheten. Wij hebben het hele verhaal voor je.

Samson en Gert

Samson en Gert, het lijkt natuurlijk of het nooit anders ie geweest, maar toch was er een moment, tot een dag of twee voor de opnames, dat er een compleet andere naam gekozen was. Op het laatste moment heeft Danny Verbiest, de stem van Samson, ervoor gekozen om de naam toch te veranderen, hij vond de eerste naam maar niets.

De naam Samson kwam van zijn vrouw, die hem afgeleid heeft van een Bijbels figuur. Door de weelderige haardos van dit Bijbelse figuur, kwam ze op het idee om de hond in de serie ook Samson te noemen.

Hoe dan?

Nu is natuurlijk de grote vraag: hoe heette de hond dan alvorens hij Samson heette? Bob. Gewoon Bob. Dat is natuurlijk een veel eenvoudigere naam dan Samson en wellicht minder in het oog springend.

Waar de naam Bob precies vandaan komt, dat weten we niet. Wel denken we te weten waar dee van afgeleid is. Samson is van het ras Bobtail, althans dat denkt men. Daarom zou het logisch zijn dat de eerste naam, Bob, hiervan afgeleid is.

Persoonlijk ben ik blij met de naam Samson, Bob en Gert zou toch heel anders hebben geklonken, maar misschien waren we er zo aan gewend dat we niet beter weten. Los daarvan, weer een klein geheim van Samson en Gert onthuld. Want we hebben er nog veel meer gezien.

Waarom de bel het niet doet?

Misschien wil je wel weten waarom die verdomde bel bij Samson en Gert het al zo lang niet doet. Ook dat hebben we voor je uitgezocht en kun je hier volledig teruglezen! We hebben er zelfs beelden bij gevonden. Maar ook Alberto onthulde eerder al een groot geheim uit de serie.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer