Stel, je bent op weg naar een ziekenhuis met flinke weeën maar merkt vervolgens dat je het niet gaat halen. Wat doe je dan?

Geboren in een snackbar

Het gebeurde in een snackbar aan de Joseph Baeckstraat in Molenbeek. De zwangere vrouw was onderweg naar het ziekenhuis samen met haar zus en twee kinderen. Onderweg merkte ze dat ze het niet ging halen en zijn ze gestopt.

Bij de snackbar werden de weeën steeds heviger en de bevalling begon op gang te komen. De eigenaar van de snackbar schermde het hele gebeuren af met reclameborden en gaf de instructies door die de hulpdiensten via de telefoon gaven. Uiteindelijk kwam de baby ter wereld voordat de ambulance gearriveerd was.

Toepasselijk cadeau

De eigenaar Nawfal Ben Messaoud hoorde naderhand dat de baby Adam was genoemd, naar de snackbar waar hij bevallen was. Dit vond hij zo’n mooi gebaar dat hij een toepasselijk cadeau bedacht voor de kleine jongen. Hij mag zijn hele leven gratis friet komen eten bij de frietkot in Molenbeek.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer