Deze 15 boybands uit de jaren 90 joegen alle harten op hol

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

boybands jaren 90 boyband 90s

Gillende, huilende of flauwvallende fans… Het was aan de orde van de dag tijdens een concert van deze 15 boybands van vroeger.

Enkele van deze bands bestaan nog of zijn juist onlangs weer (deels) bij elkaar gekomen, maar of ze nog dezelfde gevoelens opwekken is dan wel de grote vraag…

Populariteit van de boyband

Het begon al in de jaren 80, maar het was pas in de jaren 90 dat het begrip ‘boybands’ echt doorgebroken was! Vaak samengesteld door een platenmaatschappij, was het doel van deze groepjes, zoveel mogelijk harten te veroveren van met name de vrouwelijke fans!

backstreet boys boybands
Via: youtube.com (capture) | Backstreet Boys

Dit zijn de 15 bekendste 90’s boybands

We hebben een lijst van de 15 bekendste boybands uit de jaren 90 samengesteld. Welke ken jij nog, of sterker nog: van welke boyband(s) was jij fan?

1. The New Kids On the Block

Misschien wel de eerste echte boyband, zoals deze in de jaren 90 veel opdoken. Deze mannen waren al in de jaren ’80 bij elkaar gekomen, maar hun grootste hits waren al vanaf 1990.

Zij hebben de deuren geopend voor de vele boybands, die na hun doorbraken!

2. Boyz II Men

Deze Amerikaanse boyband Philadelphia was wereldwijd bekend om hun prachtige vocale hip-hop en R&B-stijl.

Hun grootste hit in België en Nederland was End of the road, maar wereldwijd was hun bekendste nummer een duet met de grote Mariah Carey.

3. Take That

Met name de muzikaliteit van Gary Barlow en uiteraard de jonge Robbie Williams hebben deze boyband groot gemaakt!

En herinner jij je deze cover nog?

take that back for good
Via: Take That (cover)

4. Boyzone

Deze Ierse boyband werd pas echt de populairste bij het uiteenvallen van Take That. Ronan Keating was de grote spil achter de groep, maar ook de reden van het uit elkaar gaan van de leden van Boyzone; hij ging solo!

5. Hanson

Niet meteen de typische boyband, maar het was er wel degelijk een! De drie broers Isaac, Taylor en Zac Hanson braken wereldwijd door met hun MMMbop. De broers zijn nog steeds actief!

6. *NSYNC

Met hits zoals ‘I want you back‘, ‘Tearin’ Up My Heart‘ en ‘Girlfriend‘ betekende dit de doorbraak voor de jonge Justin Timberlake, die zeer succesvol solo verder zou gaan!

7. Backstreet Boys

Met name Nick Carter bracht met zijn blonde lokken veel meisjesharten op hol! Deze Amerikaanse boyband reisde de hele wereld over! Met 130 miljoen platen, zijn ze de beste verkopende band aller-tijden!

Grote kans dat jij dit album in huis had!

Deze 15 boybands uit de jaren 90 joegen alle harten op hol
Via: Backstreet Boys (cover)

Nog meer 90’s boybands…

Geweldig om terug te denken aan die tijden dat wij (of onze kinderen) compleet gek waren van een van deze boybands! Je kon de muur niet meer zien, vanwege alle posters!

We gaan hieronder verder met de resterende boybands uit de jaren 90!

8. Five (ook wel 5ive)

Five was opgericht in Verenigd Koninkrijk en zou een stoerder imago moeten krijgen, dan de bestaande boybands en met Jason ‘J’ Brown had je dan wel een goeie! Hun debut-single ‘Slam Dunk (Da Funk)’ was meteen een hit en waarschijnlijk ken je ‘Everybody Get Up’ ook nog wel…

Deze 15 boybands uit de jaren 90 joegen alle harten op hol

Luister de hit ‘Slam Dunk (Da Funk) hieronder terug!

9. 3T

De bekende neefjes van Michael Jackson, waar ieder meisje het warm van kreeg… Taj, Taryll en Tito Joe Jackson waren het Amerikaase antwoord op de voornamelijke blanke boybands en met succes! Mega knap en toch zo zacht!

10. East 17

Oorbellen was het helemaal en in tegenstelling tot andere bekende boybands van de jaren ’90, waren de teksten van deze Britse jongens iets agressiever en soms wat politiek getint!

Deze 15 boybands uit de jaren 90 joegen alle harten op hol
Via: East 17 (cover)

Weet je nog hoe ze klonken?

11. 98 degrees

In tegenstelling tot vele andere boybands, is deze zelfstandig bij elkaar gekomen en kreeg daarna pas een platencontract. Eén van de leadzangers was Nick Lachey, die voor sommigen pas echt bekend werd vanwege zijn huwelijk (en realityshow) met Jessica Simpson…

12. Westlife

Boyzone-zanger Ronan Keating stond, als oprichter en manager, aan de basis van deze Ierse boyband. Natuurlijk kent iedereen nog de baby-face van Brian of zwoele blikken van Nicky!

13. B*E*D

Niet echt doorgebroken, maar wellicht dat deze Nederlandse heren je nog wel bekend voorkomen…

14. Get Ready!

De bekendste Vlaamse boyband. Ze hebben ook bekendheid vergaard met hun (succesvolle) rechtszaak tegen homoblad ZiZo, dat beweerde dat enkele bandleden homoseksueel waren. Later zijn er alsnog enkele heren uit de kast gekomen…

15. Caught in the Act

Nederlandse boyband met niemand minder dan Bastiaan Ragas (ja kijk maar goed)…

Jouw favoriete boyband?

Wat een tijden waren dat! Naar welke boyband luister je vandaag stiekem nog wel eens? Of misschien heb je zelfs nog posters van deze boybands? Laat het ons weten via een reactie!

Lees ook: 


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...