Het opstijgen en landen van vliegtuigen blijft iets spectaculairs, met name van de grotere toestellen. Helaas voor de vliegtuigspotters, zijn de landingsbanen vaak goed afgeschermd en erg ver van openbaar terrein. Er zijn echter uitzonderingen op enkele plaatsen in de wereld en dat levert fantastische beelden op!

Ons eigen Sint Maarten in de Caraïbische Zee en het Griekse Skiathos zijn mooie voorbeelden van vliegvelden, waarvan de landingsbaan dicht bij een openbare weg ligt. De vliegtuigen razen voorbij tijdens een landing, nog net hoog genoeg om over het hek te vliegen. Bij een start worden de plaatselijke toeschouwers letterlijk weggeblazen. Vliegtuigspotters zijn daarom ook gek op deze locaties en… jawel… boeken graag een vlucht voor een paar dagen ‘ontspannende’ vliegtuigvakantie!

Wie hier naar Sint-Maarten gegaan is voor rustige zonvakantie, heeft het verkeerde strand uitgekozen:

 

En jawel, zelfs de Boeing 747 van KLM neemt hier iedere week een kijkje:

 

In Skiathos (Griekenland) landen de vliegtuigen iets dichter bij de weg, maar zijn de toestellen iets kleiner. Dat neemt niet weg dat dat hekje wel èrg dicht bij de landingsbaan staat!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer