Het is HEET in Nederland en België! Voor sommigen perfect, anderen vinden het minder ideaal. Met name voor hen de 5 aller-COOLSTE tips om af te koelen als het je echt te warm is.

Alhoewel er met dit hete weer genoeg leuke dingen te verzinnen zijn, kan helaas niet hiervan profiteren. Werk of school hoort er nou eenmaal ook bij! En laat het nou net op die plekken zo zijn, dat je geen airco in de buurt hebt… Wij willen graag meedenken met iedereen die het echt te warm heeft vandaag en komen daarom graag met onze top-5 om wat af te koelen:

1. Spuitflesje met water in de koelkast!

Kost nagenoeg niks en helpt als een tierelier! Gewoon een spuitbus/-fles met water in de koelkast houden en als het je echt even teveel wordt gewoon op je gezicht richten! Heerlijk COOL!

2. Doe NU alsnog de ALS ice-bucket challenge!

Als je ‘m nog niet hebt gedaan, is DIT je kans! Laat mensen alsnog zien dat ALS je na aan het hart gaat en dat je graag deze ‘uitdaging’ aangaat door jezelf op te offeren! (Heb je ‘m al gedaan… gewoon nog eens doen!). Hier een voorbeeld hoe het NIET moet…

3. Neem je tas mee en DRINK! DRINK! DRINK!

Het drinken van water is natuurlijk het allerbelangrijkste om niet uit te drogen en bovendien op deze manier af te koelen! Maar hoe onhandig is het om al zelfs één flesje altijd bij je hebben of zelfs ergens mee naartoe te nemen… Onze oplossing: DE DRINKTAS! Je hebt ‘m altijd aan en kunt IEDER moment een slokje nemen!

Drinktas

4. Bouw een zelfgemaakt Airco!

Je hebt weinig (en goedkoop) materiaal nodig voor deze airco en als je hem op batterij of zonnepaneel kan laten werken is ie nog draagbaar ook! Als je dan toch bezig bent, kun je natuurlijk ook je watermeloen tap kit installeren…

5. Ga niet naar school of werk en blijf lekker thuis!

Jaja, makkelijker gezegd dan gedaan, maar wij laten je niet zomaar in de steek. Hier enkele voorbeeld smoesjes; je kan vandaag niet komen, want:

  • … de hond (ja, je hebt opeens een hond) wordt met spoed geopereerd en je kan het arme beest natuurlijk niet alleen laten.
  • … je hebt bedorven kip gegeten, meestal hoeven ze verdere details dan niet meer te weten.
  • … je hebt luizen gekregen van de kinderen van je zus en je wil natuurlijk geen epidemie veroorzaken op kantoor.
  • … je zit op het politiebureau, want je bent net getuige geweest van een ongeluk.

En dan…

Hond slaapt ijs

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer