goudenkooi

De Gouden Kooi is waarschijnlijk één van de meest spraakmakende televisieprogramma’s. Het werd van 2006 tot 2008 uitgezonden op tv. Wat gebeurde er ontzettend veel met deelnemers zoals ‘Terror Jaap’, Huub, Brian, Natasia en Lieke. Hoe gaat het nu met deze veelbesproken deelnemers?

De Gouden Kooi

In navolging van reality series Big Brother en ‘rijdende versie’ De Bus, ging het John de Mol nog allemaal niet ver genoeg. Een groep mensen werd ’tot in de eeuwigheid’ opgesloten in de luxe villa. De persoon die het langst bleef zitten, werd uiteindelijk de winnaar.

De gouden kooi deelnemers programma
Via: De Gouden Kooi / RTL (capture)

Deelnemers konden elkaar wegpesten, zodat bewoners de villa op ‘vrijwillige’ basis zouden verlaten, maar er waren ook stemrondes van de medebewoners of publiek. Er zijn ook bewoners wegens wangedrag uit de villa geplaatst.

De Gouden Kooi is ontwikkeld door John de Mol en werd op Talpa en vervolgens RTL 5 uitgezonden tussen 2006 en 2008.

De luxueuze intro

Laten we even in de luxe sfeer komen van het nostalgische (en eigenlijk ordinaire) programma. We kennen allemaal de intro van dit gouden programma nog wel.

Deelnemers van De Gouden Kooi

Bewoners van De Gouden Kooi kwamen en gingen. Hier een lijst van deelnemers, die het langst in de villa woonden:

Brian – september 2006 tot einde
Huub – oktober 2006 tot einde (met enkele pauzes)
Amanda – februari 2007 tot einde
Jaap (winnaar) – februari 2007 tot einde
Natasia – september 2006 tot juli 2007
Lieke – mei 2007 tot januari 2008
Nadia – juni 2007 – december 2007
Sylvia – september 2006 tot april 2007

Het begon al met drama

Het begon al met drama, toen Natasia zonder pardon besloot om direct mee te gaan naar de Gouden Kooi. Zee daarbij haar twee kinderen huilend achter bij haar vriend.

Bovendien maakte Natasia er in het huis zelf ook een groot drama van.

Problemen met de huishouding

Er waren altijd problemen met Palma van de huishouding. Zij moest altijd de zooi opruimen van de verwende bewoners en had het zelf ook niet gemakkelijk met alle deelnemers…

En toen kwam Lieke

Lieke hoorde eerst bij de huishouding. Daar werd ze ontslagen omdat ze met Huub lag te rotzooien. Vervolgens werd ze zelf bewoner!

Huub met Amanda in bed

En we weten natuurlijk ook allemaal nog wat er gebeurde toen Huub met Amanda het bed in dook… Brian was laaiend!

De terror van Jaap

En bij de Gouden Kooi denken we natuurlijk ook aan Terror Jaap. De winnaar van het hele spel, en de grootste terreur van het programma. We weten allemaal nog wel hoe hij door zijn eigen smurrie rolde. (Onderstaande video op eigen risico bekijken! 😉 )

De Gouden Kooi bewoners nu

Hilarisch om deze gevallen weer terug te zien… maar hoe gaat het nu, ongeveer 17 jaar later met de bewoners van de Gouden Kooi? We zochten het uit voor enkele hoofdbewoners…

Wie was overigens jouw favoriete bewoner van De Gouden Kooi? laat het weten in een reactie onderin!

1. Brian Kubatz

Brian had in de villa een relatie met Amanda, maar vrij snel na De Gouden Kooi ging dit uit.

De Gouden Kooi Brian
Via: De Gouden Kooi / RTL (capture)

Tegenwoordig is Brian trotse vader en is hij getrouwd. Een tijd geleden zagen we hem nog als kickbokser voorbij komen, maar de laatste tijd verschijnt hij niet veel meer in de media. Hij werkt tegenwoordig bij een groot IT-bedrijf, waarbij hij focust op cloud-oplossingen.

Geplaatst door Brian Kubatz op Zondag 24 november 2019

2. Huub van Ballegooy

Misschien wel de grootste pestkop van het stel, maar slim was hij wel. Huub maakte het de andere bewoners behoorlijk lastig, had altijd een woordje klaar, maar zocht wel echt de grens op…

Huub Gouden Kooi
Via: De Gouden Kooi / RTL (capture)

Huub is tegenwoordig nog steeds actief in de televisiewereld, maar dan achter de schermen. Zo was hij eindredacteur bij Talpa en castte hij onder andere de mensen voor Utopia. Tegenwoordig werkt hij mee aan vele bekende programma’s wereldwijd, is hij getrouwd en is hij een trotse vader.

Geplaatst door Huub van Ballegooy op Zaterdag 11 januari 2020

3. Amanda Balk

Ook Amanda was een bijzonder felle kandidaat. Zij verving haar vriendin Nena, die uit de show werd gehaald, nadat ze Brian een trap had gegeven.

De Gouden Kooi Amanda
Via: De Gouden Kooi / RTL (capture)

Amanda deed na de gouden kooi nog mee aan Echte Meisjes in de Jungle. Daarna zagen we haar, behalve in wat sterrenprogramma’s, niet echt meer op tv. Ze heeft tegenwoordig een eigen kledinglijn, maar ook een youtubekanaal.

In onderstaand filmpje vertelt ze over haar tijd in De Gouden Kooi. We mogen ook niet vergeten te vermelden dat ze haar eigen realityshow had! ‘Keeping up with the Balkjes’, werd uiteraard geïnspireerd op de Amerikaanse Kardashians show.

4. Natasia Blank

Zoals eerder aangegeven, was rondom de deelname van Natasia al wel wat te doen, maar ze heeft het vervolgens lang volgehouden.

Natasia is uiteindelijk unaniem weggestemd door de andere toenmalige deelnemers en bewoners van de villa.

Natasia De Gouden Kooi
Via: De Gouden Kooi / RTL (capture)

We hebben het idee dat Natasia in de afgelopen jaren niet heel veel veranderd is! Kijk en oordeel zelf… doet ze goed! Het is ons niet bekend, wat ze nu doet.

Geplaatst door Natasia Blank op Woensdag 27 april 2022

5. Lieke de Lange

Lieke en Huub: die namen gingen samen. Vermoedelijk is Lieke ook als deelnemer uitgekozen, omdat ze eerder (als schoonmaker van het huis) een relatie had met… jawel… Huub!

Lieke De Gouden Kooi
Via: De Gouden Kooi / RTL (capture)

Na de Gouden Kooi belandde Lieke tijdelijk in een rolstoel. Ze had een incomplete dwarslaesie na een instabiele wervelbreuk. Tijdens haar ziekenhuisbed is ze gestart met opleidingen en gaf orthomoleculaire therapie.

Ze heeft nu haar eigen studio voor Yoga, Pilates en personal training.

Geplaatst door Lieke de Lange op Dinsdag 6 april 2021

5. Jaap Amesz

En dan is er last but not least nog de winnaar van De Gouden Kooi.

Jaap De Gouden Kooi
Via: De Gouden Kooi / RTL (capture)

Jaap is na het programma een groot deel van z’n (prijzen)geld kwijtgeraakt, omdat dit op de Iceland Bank gestald was. Op tv zagen we hem nog bij Sterren Springen.

Tegenwoordig geeft hij lezingen over het Eneagram en praat hij over persoonlijkheden. Hij praat ook over zijn tijd in De Gouden Kooi.

Lees ook: Hoe is het nu met ‘Terror Jaap’ uit de Gouden Kooi?

Zo ziet hij eruit!

Geplaatst door Jaap Amesz op Zondag 4 juli 2021

Wie was jouw favoriet?

En? Ben jij verbaasd over de ontwikkelingen van deze ruziemakende deelnemers van De Gouden Kooi? Wie was eigenlijk jouw favoriet uit de Gouden Kooi?

Laat het ons weten in een reactie onderin en deel deze herinnering met je vrienden!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “Zo gaat het 17 jaar later met de Gouden Kooi deelnemers”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer