Bud Spencer en Terence Hill De vier vuisten

Via: Wikimedia Commons | Enzo Barboni, CC

5. Trinity is still my name (1971)

Deze film is ook bekend onder de naam Vier vuisten van de Duivel. Het is het onvermijdelijke vervolg op het succes van de eerste Trinity-film.

6. All the way boys (1972)

Een nieuw genre voor het duo! Deze actiekomedie speelt zich af in Zuid-Amerika. Als piloten crashen ze vliegtuigen om het verzekeringsgeld op te strijken. Dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan…

En inderdaad, als ze een echte crash in de jungle meemaken komen ze diep in de problemen te zitten. In Nederland is deze film bekend als Vier vuisten de lucht in.

7. Watch out, we’re mad! (1974)

Deze film draait om buggyraces. Naast Bud Spencer en Terence Hill herkent de liefhebber van vintage films ook Donald Pleasence in de cast. De Nederlandse titel luidt Pas op of we slaan erop.

8. Crime busters (1977)

Per ongeluk maken de vier vuisten carrière bij de politie. Ze krijgen het aan de stok met een straatbende en met drugshandelaren en schuwen het niet om hun argumenten kracht bij te zetten met bowling- en biljartballen. Twee door het dolle heen is de Nederlandse titel.

9. I’m for the hippopotamus (1979)

Vier vuisten op safari. Wie bang is voor dierenleed kan gerustgesteld zijn; Bud Spencer geeft zijn jagende klanten losse flodders mee. De belangrijkste jacht van de film is niet op wildlife, maar – hoe kan het ook anders – op gemene schurken. Er kan dus weer geknokt worden.

10. Who finds a friend, finds a treasure (1981)

Het duo belandt steeds vaker op exotische locaties. In dit geval raken ze verzeild op een pirateneiland waar enkele bewoners een aantrekkelijke prooi zijn voor hun vuisten. In Nederland kennen we deze film als Vier vuisten hebben de tropenkolder.

11. Go for it! (1984)

Vier vuisten slaan op hol is de Nederlandse titel voor deze film waarin het duo wederom Florida een beetje veiliger maakt door vrolijk op allerlei geboefte in te beuken.

12. Miami supercops (1985)

Waar is de buit van die bankoverval toch gebleven? Twee agenten komen hem op het spoor … Dit is niet de laatste film waar het duo in acteert, maar wel de laatste met het beetje glans van weleer.

The troublemakers uit 1994 is zeker niet de beste film van Bud Spencer en Terence Hill. De acteurs zijn net iets te oud om hun rol nog geloofwaardig neer te kunnen zetten.

Bovendien maken de onverholen verwijzingen naar de trilogie van Giuseppe Colizzi een plichtmatige indruk, al is het alleen maar omdat plot en regie niet aan het niveau van deze oude meesterwerkjes kunnen tippen.

Nog even ouderwets genieten? Kijk dan naar dit overzicht van malle momenten:

Jouw herinneringen aan het duo

Mis jij je favoriete vier vuisten-film? Of wil je graag interessante weetjes toevoegen aan dit overzicht? Aarzel niet en leef je uit in een reactie!

Lees ook:

Foto van auteur
Harry Wibier is historicus, (SEO) tekstschrijver en beeldend kunstenaar. Hij leeft zijn passie voor geschiedenis uit op Dolm.nl. Niet alleen met tekst, maar ook met kunst.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer