Def Rhymz overleden: terugblik op deze drukke rapper

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

12

Laatste update:

12

Def Rhymz Dennis Bouman

💡 In het kort

We staan stil bij het leven en de carrière van Def Rhymz, een markante figuur in de Nederlandse rapscene die helaas op 53-jarige leeftijd is overleden.

 • Def Rhymz, echte naam Dennis Bouman, brak door met hits zoals ‘Doekoe’ en ‘Schudden’ rond de millenniumwisseling.
 • Hij stond bekend om zijn energieke optredens en zijn unieke stijl, vaak vergezeld door zijn kenmerkende skibril.
 • Naast muziek had Bouman ook interesse in de culinaire wereld en was hij eigenaar van een restaurant.

Lees snel verder voor een uitgebreide terugblik op zijn leven en bijdragen aan de muziek.

Schudden met die billen! Dat is waar je Def Rhymz waarschijnlijk van kent. Helaas is de unieke en drukke rapper in maart 2024 op 53-jarige leeftijd overleden. We blikken terug op zijn markante leven: zijn hits, zijn persoonlijke leven en wat hij aan het eind van z’n carrière deed…

Def Rhymz

De hoogtij-dagen voor Def Rhymz begon in 1999, toen kwam zijn eerste grote hit Doekoe uit. Dat deed hij nog een keer flink over in 2001, toen schudde de wereld op ‘Schudden’.

Def Rhymz videoclip vroeger rapper
Via: Def Rhymz – Doekoe (capture)

In die periode heeft Def Rhymz, die in het echte leven als Dennis Bouman door het leven ging, veel opgetreden en flink geleefd zoals hij zelf aangaf. Maar voordat we gaan kijken hoe het de laatste jaren met de billen-koning ging, gaan we eerst nog eens terugblikken.

Jouw herinneringen aan Def Rhymz? Luisterde jij vroeger ook naar Doekoe of ‘Ik ben niet te stoppe’? Wat vond jij het leukste aan deze markante rapper?

Deel je herinneringen aan Def Rhymz in een reactie onderin!

Zijn grootste hits

Het begon allemaal met Doekoe, maar Def is geen one hit wonder. Enkele hits van Def Rhymz gesorteerd op hoogste positie in de ranglijsten:

 • Schudden – 2001
 • Doekoe – 1999
 • De Bom – 1999
 • Ik ben niet te stoppe – 2002
 • Habibi – 2004
 • Ze zitten me achterna – 2001

Laten we zijn grootste hits er nog eens bijpakken…

Ook Schudden zul je ongetwijfeld nog kennen en nadat je de video hebt gekeken zit het weer de hele dag in je hoofd. Het hoort terecht thuis onder de noemer foute nummers, waar we stiekem helemaal gek op zijn!

Hilarische ski-bril van Def Rhymz

En natuurlijk nooit zonder die hilarische ski-bril. Hij droeg hem toen echt altijd op z’n muts… in de zomer… op het strand. Gekke, maar mooie vent, die Def!

Def Rhymz album
Via: Def Rhymz ‎– De Goeiste (cover)

Wist je dat…

 • Def Rhymz is in 1984 al begonnen met rappen.
 • Julius Theodoor Hugo Uiterloo, ook wel Lieve Hugo genoemd, is de oom van Def Rhymz en grondlegger van de muzieksoort Kaseko.
 • Er een sample van DJ Jean (Love Come Home) in Schudden zit.

Er zijn natuurlijk nog veel meer feiten over Def Rhymz te vinden en dat zijn een aantal bijzondere. Daarover later meer.

Def Rhymz ‎Puf
Via: Def Rhymz ‎– Puf (cover)

Ken je deze nog?

Ken jij deze nog? Een samenwerking tussen Def Rhymz en Postmen?

Er is de afgelopen jaren veel gebeurd, maar één ding is zeker: Def Rhymz trad tot het einde nog steeds op, of het nu om bedrijfsfeesten gaat, kroegen of studentenfeestjes.

Zo ging het met Def Rhymz…

Def Rhymz maakte aan het einde van zijn carrière geen noemenswaardige nieuwe nummers meer, maar draaide met name nog lekker mee op zijn oude klassiekers en daar had hij meer dan vrede mee. Hits heeft hij genoeg gehad.

De afgelopen jaren is hij dus nog steeds muziek blijven maken, tot zijn gezondheid parten speelde. Uiteraard steeds met skibril…

Def Rhymz rapper hoe is het nu
Via: youtube.com (capture) | FC balophetdak _

4 kinderen en nieuw (tijdelijk) geloof

Def Rhymz heeft vier kinderen, van vier verschillende vrouwen. Doordat hij een tijdje samen met een moslima was, heeft Dennis Bouman zich ook bekeerd tot de islam. In die periode is hij zelfs twee keer in Mekka geweest, maar na vijf jaar is hij weer van de islam afgestapt.

Def Rhymz Dennis Bouman
Via: Wikimedia Commons | Linda J., CC

Turbulente tijd

Verder is hij in 2005 in financiële problemen geraakt, doordat hij had getekend voor een huis, maar het bedrag nooit betaald had. Hij had – naast zijn optredens – nu ook een nieuwe richting gekozen en dat doet ie erg goed!

Nieuwe, onverwachte wending

Dennis Bouman was aan het einde van zijn leven ook eigenaar van een restaurant. Hij is opgeleid als chef-kok, maar het is niet helemaal duidelijk of hij ook zelf kookte in dit restaurant.

Alle bekendheid rondom zijn (actueelste en voormalig) restaurants hoefde niet voor hem, hij wil dan ook liever niet dat mensen die in het restaurant komen, weten dat het van hem is. Dat is aan de binnenkant ook nergens te zien, gaf hij zelf aan.

Gezondheid

Dennis Bouman had ernstige problemen met zijn linker hartklep, die aan het licht kwamen toen hij voor de rechter moest staan en problemen had met ademhalen. Begin oktober 2019 gaf Dennis Bouman aan net uit de revalidatiekliniek te zijn ontslagen, waar hij de eerste keer revalideerde van een nieuwe hartklep.

Hij was blij erg blij dat hij naar huis kon, maar het gezondheidsprobleem bleek helaas niet over. In totaal was Dennis Bouman 3 keer geopereerd, maar functioneerde zijn hartklep nog maar amper. Hij wachtte op een donorhart en had in de tussentijd een steunhart.

Dennis Bouman overleden. In maart 2024 kwam het verschrikkelijke bericht dat Def was overleden. Of zijn gezondheidproblemen oorzaak zijn voor zijn overlijden, is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Def Rhymz is 53 jaar oud geworden. R.I.P. Def…

Meeste recente interview

Kort voor zijn overlijden, gaf Def Rhymz nog één van zijn sporadische interviews in de podcast van Fernando Halman, Nandoleaks.

Ondanks de overduidelijke struggle met zijn gezondheid, krijg je hier een geweldig beeld van het leven Dennis Bouwman. Een echte aanrader dus…

Recente beelden…

Zo zag Def Rhymz er op het einde van zijn rapcarrière uit, dus voor zijn gezondheidsproblemen. Je ziet nog steeds zijn onuitputtelijke energie…

Natuurlijk was hij nog steeds on tour!

Een feestje bouwen kon hij dan ook zeker…

Jouw herinneringen aan Def Rhymz?

Welke hit vond van Def Rhymz vond jij het gaafst en heb je hem al eens zien optreden? Deel je herinneringen aan deze unieke rapper. Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

12 gedachten over “Def Rhymz overleden: terugblik op deze drukke rapper”

 1. Weet je wie irritant is!! JIJ omdat je nu pas zo negatief durft te lullen over iemand die er niet nu niet meer is. Je bent echt zielig in je eentje want zoals je ziet denken 1000zende mensen er heel anders over. En wie kijkt naar jw, niemand wie ben jij niemand!!! Dus sssstt zit mooi! R.I.P Def

  Beantwoorden
  • Dit artikel was enkele jaren geleden al geschreven en minimaal aangepast na (en rondom) zijn noodlottige overlijden.

   Verder schrijven we (juist) niet negatief over Def en waarderen hem als artiest, maar bespreken tevens enkele minder leuke aspecten aan zijn leven. Deze horen er helaas bij en maakten hem ook de man wie hij was (bekijk zijn interview onderin maar).

   We delen het verlies dus, maar je reactie hierboven is veelzeggend over jouw eigen mentaliteit… heel veel succes daarmee!

   Beantwoorden
 2. Ik heb zijn eerste cd gekocht en hellemaal grijs gedraaid. Ik was toen vrijgezel en tijdens het schoonmaken in mijn studio had ik def keihard op staan haha ik lachte mij kapot om de teksten op de goeiste. Ik ga hem missen ik hoopte op een come back maar helaas rest in peace Def en bedankt voor alles sribi switi na joe masra see!!

  Beantwoorden
 3. Bij een optreden geweest waar men een beker bier naar hem gooide.
  Zijn reactie was goud.
  De meeste artiesten vertrekken dan onmiddellijk, maar niet deze.
  Hij riep naar de gooier dat het een watje was en dat niemand hem kon raken.
  Met als gevolg dat 70% van het publiek ook bier naar hem begon te gooien.
  Hij zong gewoon door.
  Één van de grappigste optredens ooit.

  Beantwoorden
 4. Verschrikkelijke vent, die Def Rhymz.
  Heb ooit met zijn neefje Hurricane gewerkt, ook al zo’n irritante gozer.
  Gewoon helemaal uit het collectief geheugen wissen is de beste optie!!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...