Def Rhymz Dennis Bouman

Via: Def Rhymz - De Aller Goeiste (cover)

Schudden met die billen! Dat is waar je Def Rhymz waarschijnlijk van kent. Maar wat doet hij nu? Treedt hij nog steeds op? Of doet hij iets heel anders? Wij hebben het voor je uitgezocht, inclusief een aantal recente foto’s. Spoiler: hij doet hele andere dingen dan je zou denken…

Def Rhymz

De hoogtij-dagen voor Def Rhymz begon in 1999, toen kwam zijn eerste grote hit Doekoe uit. Dat deed hij nog een keer flink over in 2001, toen schudde de wereld op ‘Schudden’.

Def Rhymz videoclip vroeger rapper
Via: Def Rhymz – Doekoe (capture)

In die periode heeft Def Rhymz, die in het echte leven als Dennis Bouman door het leven gaat, veel opgetreden en flink geleefd zoals hij zelf aangeeft. Maar voordat we gaan kijken hoe het nu met deze billen-koning gaat, gaan we eerst nog eens terugblikken.

Zijn grootste hits

Het begon allemaal met Doekoe, maar Def is geen one hit wonder. Enkele hits van Def Rhymz gesorteerd op hoogste positie in de ranglijsten:

Schudden – 2001
Doekoe – 1999
De Bom – 1999
Ik ben niet te stoppe – 2002
Habibi – 2004
Ze zitten me achterna – 2001

Laten we zijn grootste hits er nog eens bijpakken…

Ook Schudden zul je ongetwijfeld nog kennen en nadat je de video hebt gekeken zit het weer de hele dag in je hoofd. Het hoort terecht thuis onder de noemer foute nummers, waar we stiekem helemaal gek op zijn!

Hilarische ski-bril van Def Rhymz

En natuurlijk nooit zonder die hilarische ski-bril. Hij droeg hem toen echt altijd op z’n muts… in de zomer… op het strand. Gekke, maar mooie vent, die Def!

Def Rhymz album
Via: Def Rhymz ‎– De Goeiste (cover)

Wist je dat…

 • Def Rhymz is in 1984 al begonnen met rappen.
 • Julius Theodoor Hugo Uiterloo, ook wel Lieve Hugo genoemd, is de oom van Def Rhymz en grondlegger van de muzieksoort Kaseko.
 • Hij alweer bijna 52 jaar is?!
 • Er een sample van DJ Jean (Love Come Home) in Schudden zit.

Er zijn natuurlijk nog veel meer feiten over Def Rhymz te vinden en dat zijn een aantal bijzondere. Daarover later meer.

Def Rhymz ‎Puf
Via: Def Rhymz ‎– Puf (cover)

Ken je deze nog?

Ken jij deze nog? Een samenwerking tussen Def Rhymz en Postmen?

Er is de afgelopen 22 jaar veel gebeurd, maar één ding is zeker: Def Rhymz treedt nog steeds op, of het nu om bedrijfsfeesten gaat, kroegen of studentenfeestjes.

Zo gaat het nu met Def Rhymz…

Hij maakt geen noemenswaardige nieuwe nummers meer, maar draait met name nog lekker mee op zijn oude klassiekers en daar heeft hij meer dan vrede mee. Hits heeft hij genoeg gehad.

Uiteraard nog steeds met skibril…

Def Rhymz rapper hoe is het nu
Via: youtube.com (capture) | FC balophetdak _

De afgelopen jaren is hij dus nog steeds muziek blijven maken. Zijn geboortejaar is 1970, dus hij is op het moment van schrijven 52, maar wil zeker nog even door blijven gaan.

4 kinderen en nieuw (tijdelijk) geloof

Def Rhymz heeft vier kinderen, van vier verschillende vrouwen. Doordat hij een tijdje samen met een moslima was, heeft Dennis Bouman zich ook bekeerd tot de islam. In die periode is hij zelfs twee keer in Mekka geweest, maar na vijf jaar is hij weer van de islam afgestapt.

Def Rhymz Dennis Bouman
Via: Wikimedia Commons | Linda J., CC

Turbulente tijd

Verder is hij in 2005 in financiële problemen geraakt, doordat hij had getekend voor een huis maar het bedrag nooit betaald had. Hij heeft – naast zijn optredens – nu ook een nieuwe richting gekozen en dat doet ie erg goed!

Nieuwe, onverwachte wending

Dennis Bouman is tegenwoordig ook eigenaar van een restaurant. Hij is opgeleid als chef-kok, maar het is niet helemaal duidelijk of hij ook zelf kookt in dit restaurant.

Alle bekendheid rondom zijn (huidig en voormalig) restaurants hoeft niet voor hem, hij wil dan ook liever niet dat mensen die in het restaurant komen weten dat het van hem is. Dat is aan de binnenkant ook nergens te zien, geeft hij zelf aan.

Gezondheid

Begin oktober 2019 gaf Dennis Bouman aan net uit de revalidatiekliniek te zijn ontslagen, waar hij revalideerde van een nieuwe hartklep. Hij is blij dat hij weer naar huis kan in ieder geval. Zo ziet Def Rhymz er nu uit!

Natuurlijk nog steeds on tour!

Een feestje bouwen kan die dan ook zeker…

Jouw herinneringen aan Def Rhymz?

Welke hit vond van Def Rhymz vond jij het gaafst en heb je hem al eens zien optreden? Laat het weten in een reactie onderin! Als z’n kookkunsten net zo zijn als z’n energie en vaardigheid om een feestje te maken, moeten we dat zeker maar eens uitproberen!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

8 gedachten over “Zo gaat het 22 jaar later met de drukke Def Rhymz”

 1. Bij een optreden geweest waar men een beker bier naar hem gooide.
  Zijn reactie was goud.
  De meeste artiesten vertrekken dan onmiddellijk, maar niet deze.
  Hij riep naar de gooier dat het een watje was en dat niemand hem kon raken.
  Met als gevolg dat 70% van het publiek ook bier naar hem begon te gooien.
  Hij zong gewoon door.
  Één van de grappigste optredens ooit.

  Beantwoorden
 2. Verschrikkelijke vent, die Def Rhymz.
  Heb ooit met zijn neefje Hurricane gewerkt, ook al zo’n irritante gozer.
  Gewoon helemaal uit het collectief geheugen wissen is de beste optie!!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer