De laatste dans van Dirty Dancing: heerlijk om terug te zien!

Dirty Dancing lijkt alweer jaren geleden te zijn: en dat is het ook. De originele film werd uitgebracht in 1987 en nu, vele jaren later, wordt de muziek nog steeds grijs gedraaid.

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

Dirty Dancing: de feiten

De film Dirty Dancing mogen we wel een jeugdsentiment-stempel geven, bijna iedereen heeft hem we eens gezien. De speelduur van de film was 100 minuten en er werd 5 miljoen dollar geïnvesteerd om de film te maken. Alhoewel de gemiddelde beoordeling na het uitkomen van de film slechts een 6,1 was, was een positieve review van de NY Times het begin van een groot succes.

De film werd tientallen miljoenen keren bekeken en haalde vele miljoenen dollars op. Maar als je nu vraagt aan iemand: ‘Wat weet je nog van Dirty Dancing?’. Dan is het antwoord waarschijnlijk, de allerlaatste dans.

Iconisch…

Deze iconische dans heeft inmiddels een flinke status gekregen en de video op YouTube gaat naar de 100 miljoen views. Om dit alles nog één keer te herleven, hebben we de video voor je opgeduikeld.

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

Hieronder, als ultiem jeugdsentiment – en voor sommigen wellicht een jeugdtrauma – de laatste dans van Dirty Dancing, de originele versie.

https://www.youtube.com/watch?v=l9BbUqHrWFI

Redactie

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   Vroegert
   Logo