Hoe is het met ‘dokter Simon’ 27 jaar na zijn GTST-entree? (+ foto’s)

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Door

Ruud Caris

Laatste update:

2

Dokter Simon - Rick Engelkes

Dokter Simon was jarenlang een zeer prominent figuur in Nederlands langslopende soap: Goede Tijden Slechte Tijden. Wij zochten uit hoe het nu, 27 jaar na zijn entree en 14 jaar na zijn vertrek uit de serie, met hem gaat!

GTST – Dokter Simon

Al vanaf het eerste moment, toen Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) op 1 oktober 1990 het televisie-licht zag, was dokter Simon daarbij. De rol van dit prominent personage, Simon Titus Dekker genaamd, werd vanaf het eerste moment vertolkt door Rick Engelkes. Pas 13 jaar later (maar met enkele pauzes) zou hij GTST voorgoed verlaten, daar dokter Simon voor het altaar werd neergeschoten…

Rick Engelkes heeft jarenlang de rol van Simon Dekker met verve gespeeld. Sterker nog, zijn personage had een leidende rol in de twee afleveringen, die tot op heden het hoogste aantal kijkers hadden! De meest bekeken aflevering (ook meteen zijn ‘afscheid’) had 2,7 miljoen kijkers!

Terugblik: intro GTST

Hoewel GTST steeds verder loopt, moeten we voor Engelkes’ vertolking even terug naar toen. Wat is beter om even met de eerste intro van Nederland’s bekendste soap te beginnen (uiteraard met dokter Simon)

Simon Dekker in action

Even het geheugen verfrissen met dokter Simon’s huwelijksvoltrekking met Annette van Thijn (gespeeld door Frédérique Huydts).

Hoe is het nu met dokter Simon (Rick Engelkes)?

Gedurende zijn gehele GTST-tijd heeft Rick Engelkes enkele pauzes genomen van de soap. Hierin heeft allesbehalve stil gezeten en beleefde er wel degelijk goede tijden! Hij richtte onder andere zijn productiebedrijf op en was hiermee producent van toneelstukken (waarin hij in het begin ook een hoofdrol had). Tegenspelers waren veelal bekende GTST-sterren, die ook het toneel hadden ontdekt, waaronder Isa Hoes, Frédérique Huydts, Katja Schuurman of Cas Jansen! Naast zijn theaterwerk, was hij ook nog te zien op de landelijke televisie! Zo schitterde Rick Engelkes in Blauw Blauw, Baantjer, Costa!, Kruimeltje en Flikken Maastricht.

Foto’s van nu…

Na dokter Simon / Rick Engelkes van vroeger te hebben gezien, waren wij natuurlijk benieuwd hoe hij er nu uitziet! Check snel op de volgende pagina de beelden van nu!

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Hoe is het met ‘dokter Simon’ 27 jaar na zijn GTST-entree? (+ foto’s)”

  1. Laat Simon dekker weer terug komen in gtst zou super goed idee zijn en eindelijk weer één goeie dokter in gtst komt weer helaas kan zijn grote liefde annette dekkers niet méér terug komen jammer echt wel….

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...