Dubai heeft de oplossing tegen bumperkleven… denken ze!

Bumperkleven is in Dubai waarschijnlijk snel verleden tijd… en wel met behulp van de ‘Bumperkleef-radio-waarschuwing’! Althans, dat gelooft de ontwikkelaar zelf!

Bumperkleven

Bumperkleven kan gevaarlijk zijn en wordt daarom in Nederland niet voor niet bestraft. In Dubai vangt een taxibedrijf aan met een nieuw systeem: de bumperkleef-radio-waarschuwing… Heel simpel, in de auto zijn sensoren en radio-zender gemonteerd, die aangaan bij 60km/u en de afstand meten tussen andere auto’s. Rijdt de auto zelf te dicht tegen zijn voorligger, dan krijgt de bestuurder een waarschuwing door de radio. Rijdt een achterligger te dicht tegen zijn wagen, krijgt de achterligger een waarschuwing in zijn radio.

 • Klein detail: zowel de auto met sensoren, als de achterligger moet naar de radio luisteren
 • Tweede kleine detail: de radio moet wel op Arabian Radio Network staan!
 • Een derde klein detail is dat bumperkleven vaak opzettelijk plaatsvindt.

Kortom dit moet wel een succes worden!

Redactie

Redactie

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   Vroegert
   Logo