Enge kinderserie kinderprogramma's van vroeger

Via: Ik Mik Loreland (L) / Griezelverhalen voor Ettertjes (R) (captures)

Wat waren er vroeger toch veel kinderprogramma’s met een griezelig sfeertje te zien. En jij keek ernaar. Want het was toch ook wel spannend allemaal. Deze 8 enge kinderseries bekeek je als kind met een razendsnel kloppend hart!

De ‘enge kinderserie’

Sommige kinderprogramma’s herinner je je omdat ze kleurrijk waren, vrolijk en grappig. Ze hadden leuke liedjes die je kon meezingen of een personage waarop je stiekem verliefd was.

En dan had je ook kinderprogramma’s van vroeger met vreselijk enge slechteriken erin! Die enge kinderserie ga je nooit vergeten…

Via: pixabay.com | Pezibear, CC

8 enge kinderprogramma’s van vroeger

Als uitdaging hebben we 8 kinderprogramma’s van vroeger op een rijtje gezet. Welke ken jij nog en zijn we misschien een enge kinderserie vergeten? Laat het weten in een reactie onderin!

1. De boze heks

Ze woonde in het duistere bos en alle dieren waren bang voor haar. Krijg je alweer kriebels van dit titelbeeld? De boze heks, dat waren geen verhalen voor het slapengaan.

Via: youtube.com (capture) | De Boze Heks

2. Het Liegebeest

Deze Vlaamse televisieserie werd uitgezonden op Ketnet. Het is een poppenspel waarin een groen, slangachtig wezen continu leugens vertelt. Hij heet het Liegebeest en woont in een middeleeuws kasteel op Regenboogeiland.

De andere kasteelbewoners zijn op z’n zachtst gezegd vreemde vogels. Wat een vreselijk eng programma was dat!

Via: youtube.com (capture) | Missie: Televisie

Zo zag de intro van dit programma eruit. Als je ernaar kijkt, lijkt alles leuk en aardig, maar dan komen de herinneringen gelijk weer terug.

3. Griezelverhalen voor Ettertjes

Enger dan Griezelverhalen voor Ettertjes werd het bijna niet. Dit knotsgekke Ketnet-programma vertelde telkens een ander kort verhaaltje. Het ging over vreselijke kinderen zoals pestkoppen, angsthazen, babbelkousen, nietsnutten, spijbelaars, ijdeltuiten, verwende nesten, snoepfanaten, diefjes enzovoort.

Ze kregen telkens een afschuwelijke straf! Zo werden scherpe tongen botweg afgesneden. Van een jongen die alleen maar tv keek, werd chips gemaakt, en een ijdel meisje moest in haar blootje naar school! Deze verhaaltjes waren telkens zo grotesk.

Ze werden verteld door een oude man die een spin als huisdier had (kan het enger?) genaamd Spillebeen.

Via: youtube.com (capture) | MrGrizzlyTales

Dit programma is eigenlijk gebaseerd op drie boeken van Jamie Rix. Daar keken wij als kind dan naar!

Wil je ook de angstaanjagende intro van Griezelverhalen voor Ettertjes nog eens bekijken? Hij is helaas wel in het Engels, maar de muziek blijft even indrukwekkend.

4. De Vuurtorenfamilie

“Have you ever, ever felt like this?” De Australische serie Round the Twist was leuk, maar ook best mysterieus en creepy tegelijkertijd.

Round-the-twist
Via: Round the Twist (capture)

Om deze vuurtoren draaide het programma. Er gebeurden de vreemdste dingen in en rondom!

Via: youtube.com (capture) | Twisted Lunchbox – Australia’s Best Kids TV

5. Ik Mik Loreland

Dit was een educatief programma dat je op televisie kon zien tussen 1994 en 2002. De serie telde twee seizoenen en 28 afleveringen. De bedoeling was om kinderen te leren schrijven, spellen en lezen. Mooi allemaal, maar waarom moest Karbonkel toch zo’n eng figuur zijn?

Wij zijn er nog steeds niet over! Was jij ook bang voor hem?

Karbonkel
Via: Ik Mik Loreland / NOT (capture)

6. Kippenvel (Goosebumps)

Een van de engste kinderprogramma’s aanwezig: geesten, weerwolven en levende poppen. Hoe kon Kippenvel (in het Engels: Goosebumps) voor kinderen gemaakt zijn?

Alleen de intro van deze enge kinderserie was al een verschrikking… ken je die hond nog?!

7. CatDog

Dit programma was grappig bedoeld. Er was echter een donker sfeertje aan CatDog. Deze Siamese tweeling kon elkaar niet luchten. Hoewel Dog optimistisch en vrolijk was, waren ze toch behoorlijk destructief en ongevoelig.

Om dit vreemde programma te zien, moest je naar Nickelodeon zappen.

Via: youtube.com (capture) | NickRewind

Herinner jij je Willem nog? Hij is het ‘vaderfiguur’ van CatDog. Willem ziet eruit als een schattige muis, maar hij is niet zo lief. Hij haalt lelijke streken uit met zijn ‘kinderen’!

Via: youtube.com (capture) | NickRewind

8. De Grote Boze Wolf Show

Vanaf 2000 verscheen op Ketnet De Grote Boze Wolf Show. Tot op vandaag wordt dit programma nog heruitgezonden! Het is, zoals de naam het zegt, een show over een grote boze wolf. Het verhaal speelt zich af in een donker bos.

De hoofdrolspeler is Willie, een manipulatieve wolf. Hij wil aldoor tonen hoe geweldig hij is. Meestal ten koste van de konijnenzusjes Lullu en Rita. Ook de drie biggetjes, Eddy, Reddy en Freddy zijn vaak de pineut. Wolf probeert de biggetjes te vangen omdat ze een goede ‘wolvenmaaltijd’ zouden kunnen zijn.

Elke aflevering duurde een kwartier. Een kwartier tussen de spleten van je vingers door naar de tv kijken was dat!

De grote boze wolf show - Ketnet
Via: Ketnet – De grote boze wolf show (capture)

Welke kinderprogramma’s vond jij eng?

Welke kinderprogramma van vroeger vond jij het engst? Of is er nog een enge kinderserie, die niet in de lijst staat, maar je wel de daver op het lijf bezorgden? Laat het ons weten via een reactie!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

9 gedachten over “Van deze 8 enge kinderprogramma’s deed jij het in je broek”

  1. Ik weet nog dat er vroeger een serie was over een boos persoon die mechanische vogels bezat en toen bleken alle vermiste kinderen van het dorp hierin te leven. Iemand die deze serie nog kent?

    Beantwoorden
  2. er was een school programma waar een kind met een sidekick achter een bol wol aan gingen de tv in en hier hun avonturen beleefden. geen idee hoe het heet was volgens mij de 80/90 yaren

    Beantwoorden
  3. Er was iets met een tweeling (jongen en meisje) die vlak bij hun huis een eiland hadden. Daar stond een creepy pand met tunnels waar ze doorheen gleden naar bene. Daar waren iets van eieren. Eveneens eens een creepy misterieuze buurman… Iets van moddermonsters of zo…. Geen idee of dat de naam was?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer