Via: Fabeltjeskrant (capture)

De Fabeltjeskrant, een serie die iedereen kent, staat op het punt een rentree te maken. De populaire kinderserie zal vanaf 2018 weer te zien zijn op de Nederlandse TV, maar niet zoals je gewend bent.

Digitaal

De Fabeltjeskrant werd voor het eerste in 1968 uitgezonden, waarbij er gebruikt werd gemaakt van poppen van vilt. Zo waren Juffrouw Ooievaar, Lowieke de Vos en natuurlijk Meneer de Uil dagelijks op TV te zien in de 1640 afleveringen die verschenen zijn.

De zoon van de bedenker van de fabeltjeskrant, Robin de Levita, heeft na lang proberen eindelijk een manier gevonden om de serie terug te brengen. Hij stond er eerst sceptisch tegenover om dit in digitale vorm te doen, maar het resultaat mag er zijn zo geeft de Levita aan. Vilt komt goed over in digitale vorm, waar dit bij andere poppen vaak wel anders is.

2018

Het is nog niet bekend wanneer de serie precies te zien zal zijn, maar streven is 2018. Op dit moment worden er gesprekken gevoerd met de omroepen om de Fabeltjeskrant dagelijks terug te brengen op de de Nederlandse TV. De voorkeur gaat uit naar de NPO en dan om vijf voor zeven ’s avonds.

Door VARA – Beeld en Geluidwiki – Gallery: Fabeltjeskrant, CC BY-SA 3.0

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer