Flippo’s waren belachelijk populair en de fidget spinner maakt een zelfde flinke opmars. Een nieuwe rage is geboren.

Wat is een fidget spinner

Een fidget spinner is een gadget die bestaat uit één of meerdere lagers die met elkaar verbonden zijn. Doordat er in het midden van de fidget spinner een lager gebruikt wordt, kan deze draaien (met erg weinig weerstand). Afhankelijk van het model kan deze met één draai, tot wel zes minuten spinnen.

Fidget spinners zijn vooral bedoeld ter ontspanning en zorgen ervoor dat je je beter kunt concentreren. Daarnaast zijn de spinners rustgevend en zou het goed werken bij mensen met bijvoorbeeld ADHD. De laatste weken worden zowel Nederland als België overspoeld met deze fidget spinners. Grote nieuwsmedia zoals het AD berichten ook al over deze spinners.

Inmiddels is het zelfs zo erg dat er al bepaalde scholen zijn waar fidget spinners simpelweg verboden zijn in de klas. Ze zouden voor teveel afleiding zorgen, waardoor leerlingen zich niet meer kunnen concentreren.

Koop hier de enige echte fidget spinners

Fidgetspinners zijn eigenlijk al heel oud

De fidgetspinner is in 1993 al uitgevonden door Catherine Hettinger afkomstig uit Amerika. Zij bedacht een kleine gadgets om haar zevenjarig kind rustig te krijgen. Zuur voor de uitvinder is dat ze er wel patent op heeft aangevraagd, maar dat ze dit in 2005 heeft laten verlopen. Het bedrag dat ze ervoor moest betalen elk jaar, was simpelweg te hoog. Als ze dit nog een aantal jaren had volgehouden, dan had haar patent veel kunnen opbrengen op dit moment.

Er zijn veel verschillende spinners te verkrijgen, met en zonder lampjes, in verschillende materialen en natuurlijk allemaal spannende kleuren. Fidget spinners kopen kan inmiddels op veel plaatsen in Nederland en België. Op de redactie hebben wij inmiddels ook al een aantal exemplaren liggen, onder andere deze (spint 6 minuten) en deze. Je kan er overigens geweldige tricks mee doen:

https://youtu.be/dfmsYwQexj8

Flippo’s?

Maar waarom nu Flippo’s? Fysiek gezien hebben ze er weinig van weg, maar het is een enorme rage. Na 1995, toen de Flippo voor het eerst werd geïntroduceerd stonden er lange rijen bij de supermarkten, net zoals bij de speelgoedwinkels nu. Daarnaast heeft iedereen het erover en is het vooral populair bij jongeren, alhoewel ook volwassenen enthousiast zijn.

Ga jij mee in de rage van de fidget spinner? Of blijf je toch liever bij de Flippo?

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer