Film series: 18 epische filmreeksen die we nooit vergeten

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Pirates of the Caribbean film series Jack sparrow

Hou je van cliffhangers? Dan ben je zeker ook gek op film series? Soms moet je een jaar of langer wachten op het vervolg en zit je in spanning, maar het is allemaal het wachten waard. Houden wij daarom misschien van filmreeksen? Omdat wij weten dat het nooit ophoudt? Dat er altijd een deel bij kan komen? Welke van deze 18 epische filmseries staat bij jou op nummer 1 en waarom?

Filmreeksen

Je hebt geweldige films van vroeger, je hebt natuurlijk ook nostalgische series en dan zijn er nog epische film series. Een filmserie of filmreeks is een serie films, die bestaat uit meerdere films: een eerste deel en vervolgfilms.

Vaak ontstaan film series uit commerciële overweging: het eerste deel was zo’n succes, laten we nog een deel maken… en nog één… enz. Acteurs, filmcrew en zelfs het publiek is inmiddels al samengebracht!

James Bond 007
Via: James Bond (captures)

12 epische film series

We hebben een lijstje opgesteld met geweldige film series van vroeger. Welke heb jij gezien of mis je juist in dit lijstje? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Lord of the Rings

De boeken waren al gaaf, maar de films overtroffen al onze verwachtingen. Wat hadden de fans er lang op moeten wachten. Deze trilogie is meer dan epic, daarom trappen wij met The Lord of the Rings de lijst af. Welk deel was jouw favoriet? Wie wilde jij zijn? Was je een hobbit of elf? Of toch een ork?

Lord of the rings filmseries
Via: Lord of the Rings (filmposter)

Of was Gollem jouw favoriet?

Aantal films: 6

2. Harry Potter

Het waren kinderboeken die langzaamaan steeds meer volwassenen gingen lezen en de films werden ook steeds serieuzer. Het kinderlijke ging ervan af. Kunnen toveren wilde iedereen wel, dus sprak het velen aan.

Harry Potter film filmseries vervolgen
Via: Harry Potter (filmposters)

Weet jij nog hoe het allemaal begon voor de kleine Harry Potter?

Aantal films: 8

3. Shrek

In hetzelfde jaar van de eerste Harry Potter film kwam ook de eerste Shrek uit. Ook dit is een verfilming van een kinderboek. Deze succesvolle animatie was zo populair en terecht! Wie gelooft er nou in sprookjes? Wij wel als het in Shrek gebeurt! Ogres bestaan echt! En Puss in Boots ook, en Donkey.

Aantal films: 5

4. Star Wars

Ver voor de animatieserie Shrek konden wij al van gekke figuren genieten. Wij hadden namelijk de Star Wars films. Robots, Ewoks, Chewbacca de buitenaardse aap of zoiets, kortom van alles.

Star Wars filmposter filmseries
Via: Star Wars (filmposter)

Een strijd om het universum, dat staat ons zeker nog te wachten. Zou het dan zo eraan toegaan?

https://www.youtube.com/watch?v=esnMDtMysHo

Aantal films: 11

5. The Matrix

Een andere epische strijd, was het gevecht om vrijheid in The Matrix. Wat is het, waar is het voor? De hamvraag was natuurlijk, hoe kom je eruit? Hoe wordt je vrij? Hoe meer films, des te vager het verhaal met een ietwat minder goed einde. En toch zullen wij Neo nooit vergeten.

Aantal films: 3

6. Pirates of the Caribbean

Sommige filmseries waren heel futuristisch en anderen draaiden om avontuur. Spanning en humor. Schatten en piraten. Wat wil je nog meer in een film? Oh ja, hunk Johnny Depp en Orlando Bloom. En het begint al meteen grappig.

Aantal films: 5

7. Mission: Impossible

Niets ten nadele van Tom Cruise maar voor zo een klein mannetje kan hij veel hebben. Privé is hij een apart figuur, maar de stoere held uithangen kan hij als geen ander. Niets is onmogelijk en geen klus te moeilijk voor Tom.

Dus ook al ben je klein, je kunt alle boeven met gemak aan en komt er zonder kleerscheuren vanaf.

Mission Impossible filmposter filmseries
Via: Mission Impossible (filmposter)

Hij verslaat 1000 boeven en zijn haar zit nog goed.

Aantal films: 6

8. Rocky

Rocky Balboa had het zwaar. Hij was de underdog en moest er keihard voor vechten. Zijn strijd tegen het kwade en zichzelf is episch. Je kunt alles overwinnen als je er maar voor werkt en met tegenslagen om kunt gaan.

Rocky Silvester Stallone filmposter filmseries
Via: Rocky (filmposter)

Best goede tip en je had door onderstaande scene al meteen zin om te gaan rennen of sporten!

Aantal films: 8

9. The Karate Kid

Hoe kun je huishoudelijke taken verrichten en karate kid worden? Simpel, wax on, wax off. Hoe vaak heb jij dit geprobeerd? En heb je nu ook een zwarte band? Mr. Miyagi verzon de gekste opdrachten, maar toch had hij er veel verstand van en hij was beresterk. Wilde jij na deze populaire tienerfilm ook op karate?

Aantal films: 5

10. Terminator

Sci-fi doet het altijd goed en zeker als er coole oneliners in zitten. Een enge robot die terugkeert om je zoon te vermoorden, dat is geen prettig idee. Wat doe je daartegen? Terugvechten toch? Is jouw mama ook zo stoer?

Aantal films: 5

11. Alien

Het moederschap valt niet mee. Dat weet Ripley maar al te goed. Alien baby’s willen maar niet luisteren en gaan nooit rustig naar bed. En vraag ze maar niet om hun tanden te poetsen voor het slapen gaan. Dan krijg je zo een reactie.

Aantal films: 8

12. Ice Age

Niet alle films gaan over het verleden. De filmserie Ice Age keek juist terug naar de ijstijd. Hoe redt je het als de wereld om je heen langzaam verandert? Hoe pas jij je aan?

Ice Age filmposter filmseries
Via: Ice Age (filmposter)

Een heel belangrijke vraag, waren er toen al eikels?

Aantal films: 5

13. Back to the future

Je kunt ook de toekomst, het heden en verleden in één film proppen. Back to the future had alles en was daarom ook cool. Reizen door de tijd kan nog steeds niet maar veel uit de filmserie is werkelijkheid geworden.

Film series: 18 epische filmreeksen die we nooit vergeten
Via: Back to the Future (capture)

Zou dat in de toekomst dan ook kunnen? Zou jij terugkeren naar het verleden of vooruit in de tijd reizen?

Aantal films: 3

14. Gremlins

Een huisdier verzorgen is al lastig, als je Gizmo in huis neemt is het een onmogelijke taak. Hij kan niet tegen water, mag niet op alle tijdstippen van de dag eten. Je wilt niet meemaken wat er gebeurt als je de regels overtreedt. Gremlins liet het je zien…

Aantal films: 2

15. Robocop

Dit is bijna een film van eigen bodem. Jan de Bont en Paul Verhoeven hebben met deze filmserie de wereld veroverd.

Robocop filmposter filmseries
Via: RoboCop (filmposter)

Zou dit nog steeds onze toekomst zijn?

Aantal films: 3

16. Die Hard

Deze geweldige serie actiefilms mag niet ontbreken. Bruce Willis schitterde als John McClane en brak deels door deze films echt door in Hollywood.

Aantal films: 5

17. The Godfather

Vooral vele jongens vond het vroeger waarschijnlijk grappig om Don Corleone na te spreken: I’m gonna make him an offer he can’t refuse! De eerste film uit de serie wordt vaak gezien als één van de beste films aller tijden.

The Godfather film filmposter filmseries
Via: The Godfather (filmposter)

Zelfs Al Pacino brak door in de filmwereld. Ook denkt iedereen bij het woord maffia aan de New Yorkse maffiafamilie Corleone! Heeft Marlon Brando als Vito Corleone toch goed gedaan…

Aantal films: 3

18. The Naked Gun

Frank Drebin… wat een held (voor sommigen). Droge humor met veel woordgrappen en visuele verwijzingen. Natuurlijk schitterde Leslie Nielsen als Luitenant Drebin, maar ook de bekende O.J. Simpson had een belangrijke rol.

In deze filmserie volgden niet nummers 2 en 3 op, maar werd het meteen 2 1/2 en 33 1/3, om de hak te stellen met vervolgen…

Aantal films: 3

Jouw favoriete filmserie?

Welke van deze film series heb jij geheel gezien of mis je juist nog een leuke in dit lijstje? Laat het ons weten in een reactie onderin.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...