Via: Pulp Fiction (cover) (L) / The Lion King (capture) (R)

9. The Truman Show (1998)

Wat is echt en wat niet? Daar gaat The Truman Show over.

10. Good Will Hunting (1997)

Good Will Hunting met Matt Damon en Ben Afflick verscheen in 1997!

Via: Good Will Hunting (cover)

Dit blijft ook een geweldige scene:

11. Titanic (1997)

Deze klassieker kan niet ontbreken in de lijst. Kon jij het droog houden bij dit romantisch drama? Het is je wellicht nooit opgevallen, maar er zitten stiekem heel wat foutjes in de film…

12. Billy Madison (1995)

Via: Billy Madison (cover)

Hier de trailer van de grappige Adam Sandler film:

13. The Usual Suspects (1995)

Deze misdaad film won de Oscar voor beste scenario. Ook acteur Kevin Spacey ontving een Oscar voor de beste mannelijke rol, al is zijn figuur vandaag wat problematisch, toen kon je hem wel appreciëren in deze topfilm!

Via: The Usual Suspects (capture)

14. Clueless (1995)

Cher Horowitz, het hoofdpersonage van deze tienerdrama, is een populair en modebewuste meid. Ze lijkt perfect: ze is rijk, heeft veel vrienden en behaalt goede punten. Maar toch loop het uit de hand… Weet jij nog hoe de film verder loopt.

15. The Lion King (1994)

Dé ultieme Disneyklassieker met geweldige nummers die je vandaag nog steeds kan meezingen: The Lion Kingm, ook wel De Leeuwenkoning. Vandaag is er natuurlijk de nieuwste en zeer realistische versie, maar verkies jij stiekem ook niet die goeie oude film van 1994?

filmmuziek lion king
Via: Disney / The Lion King (cover)

16. The Shawshank Redemption (1994)

Weet je nog hoe oud je was toen je The Shawshak Redemption zag? Het is toch best een enge film. Deze klassieker werd maar liefst zeven keer genomineerd voor een Oscar maar kon er geen een verzilveren.

Via: The Shawhank Redemption (cover)

We zijn er nog niet, want wat is dit lijstje zonder dé filmklassieker met dinosaurussen (#17)? Geniet verder op de laatste pagina!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer