Zo gaat het 30 jaar later met de Flodder cast (+ foto’s)

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

35

Laatste update:

35

Flodder serie

💡 In het kort

De familie Flodder is niet weg te denken uit de televisiegeschiedenis van de jaren 80 en 90. Zo vergaat het de cast van Flodder:

 • Stefan de Walle (Kees Flodder) is nog steeds actief als acteur in diverse series en films
 • Lou Landré, de arme Sjakie in de serie, is na een mooie loopbaan met pensione
 • Coen van Vrijberghe de Coningh, die Sjonnie speelde, is overleden aan een hartstilstand in 1997

We bespreken ook de andere Flodder castleden (met recente foto’s)…

Ineens kwamen ze in de wijk ‘Zonnedael’ wonen en zetten alles op stelten; alle ‘kakkers‘ waren uit hun doen van die verschrikkelijke familie… Iedereen kent natuurlijk de familie Flodder uit de hilarische serie!

We zochten uit het nu met de Flodder cast gaat…

De familie Flodder, wie kent ze niet?!

Ze waren de minst geliefde familie uit de buurt en ma behoorde tot slechtste ouders ooit, maar zeer geliefd op de buis. Ze waren apart en opvallend, maar eigenlijk waren ze heel vriendelijk.

Als onderstaande intro van Flodder je niet nostalgisch maakt, dan weten wij het ook niet meer!

Het begon allemaal bij de films. De eerste film: Flodder de film was te zien in 1986 daarna volgden nog 2 films (Flodder in Amerika! – 1992 en Flodder 3 – 1995)

flodder films affices
Via: Flodder (cover)

Flodder de serie!

Het was echter de serie, die de grootste populariteit had en waardoor de slordig uitziende familie echt een boost kreeg op de Nederlandse televisie. De Flodder serie kende maar liefst 62 afleveringen, verdeeld over 5 seizoenen en was van 1993 – 1998 op TV te zien. 

Sindsdien wordt deze serie nog steeds regelmatig herhaald op televisie!

De verhaallijn

De serie draaide natuurlijk om die gekke asociale familie in een buurt vol kakkers, namelijk Zonnedael. Het voormalige huis van de familie staat namelijk op een gifbelt en daardoor stelt maatschappelijk werker Sjakie voor om de Flodders, als experiment, een luxevilla aan te bieden.

Het experiment pakte niet meteen goed uit, want de Flodders behielden hun asociale levensstijl. Het leverde wel genoeg leuke verhalen en interacties op tussen de familie en o.a. de buren Tilly en Ed Neuteboom, maar ook de andere buren en natuurlijk Kareltje…

De familie en Flodder cast

Zoals aangegeven, bespreken we hier alleen de serie. Na de eerste Flodder films, bedankten hoofdrolspelers Huub Stapel (Johnnie) en René van ’t Hof (Kees) voor een rol in de serie. De originele acteur, die Opa Flodder speelde de eerste film, was reeds overleden.

De cast van Flodder voor de hoofdrollen werd bezet door de volgende acteurs:

 • Ma Flodder – Nelly Frijda
 • Johnnie Flodder – Coen van Vrijberghe de Coningh
 • Kees Flodder (dochter) – Tatjana Šimić
 • Kees Flodder (zoon) – Stefan de Walle
 • Sjakie van Kooten – Lou Landré
 • Opa Flodder – Herman Paschier
 • Henkie Flodder – Melle de Boer / Sander Swart / Rogier van de Weerd
 • Toet Flodder – Mandy Negerman / Scarlett Heuer / Djune-Ann van Asten
Flodder serie vroeger intro
Via: Flodder (capture)

Hoe gaat het de cast van Flodder nu?

We weten natuurlijk allemaal hoe Tatjana er nu uitziet, maar hoe gaat het nu met de rest van de cast van Flodder? Wij zochten het voor jullie uit. Je leest het hieronder!

Jouw favoriete Flodder karakter? Hopelijk halen we weer wat leuke nostalgie terug aan deze geweldige serie in Zonnedeal. Wie was jouw favoriete Flodder-karakter?

Deel je herinneringen aan de populaire serie of de cast van Flodder in een reactie onderin!

1. Ma Flodder – Nelly Frijda

Nelly speelde nog in tientallen andere films. Zo speelde ze onder andere in de serie Otje en de film Spion van Oranje. Ook in het theater was zij succesvol. Ze speelde onder andere in toneelstukken als Anne Frank, Annie, en Merlijn.

Ma Flodder
Via: Flodder (capture)

Naast acteren, schuilt er nog een ander talent in Nelly… Ze zit sinds 2009 in de politiek. Nelly richtte de politieke partij Red Amsterdam op en het voornaamste doel van deze partij was om de aanleg van de Noord-Zuidlijn stop te zetten. Inmiddels is zij 87 jaar oud!

2. Kees Flodder (zoon) – Stefan de Walle

Stefan kennen we allemaal wel. Onze vriendelijke Kees!

Zo gaat het 30 jaar later met de Flodder cast (+ foto's)
Via: Flodder (capture)

Hij schitterde na Flodder onder andere in de films Moordwijven en De Marathon. Momenteel speelt hij in meerdere toneelstukken en in december speelt hij niemand minder dan… Sinterklaas! Inmiddels is hij 57 jaar.

3. Kees Flodder (dochter) – Tatjana Šimić

Tatjana was na Flodder nog lang actief als actrice, model en zangeres.

Zo gaat het 30 jaar later met de Flodder cast (+ foto's)
Via: Flodder (capture)

Zo stond ze onder andere in de Playboy en de FHM, deed ze mee aan Ranking de Stars en had ze samen met Patricia Paay en Patty Brard een eigen serie: Diva’s Draaien Door. Inmiddels is Tatjana 59 jaar.

4. Sjakie – Lou Landré

Lou speelde na zijn rol in Flodder nog in een aantal films.

Zo gaat het 30 jaar later met de Flodder cast (+ foto's)
Via: Flodder (capture)

Zo speelde hij in de Nederlandse speelfilms Kruimeltje,  De avondboot, Moordwijven, Brief voor de Koning en Lek . Ook in het theater was hij zeer actief, Lou zat tot 2014 bij het Nationale toneel. Lou is nu 83 jaar en inmiddels met pensioen!

Hier nog een recent interview met Lou Landré, waarin hij terugblikt op zijn Flodder-tijd:

Hier nog een prachtige portretfoto gemaakt door fotografe Susanne Middelberg.

Zo gaat het 30 jaar later met de Flodder cast (+ foto's)
Via: Susanne Middelberg

5. Toet – Mandy Negerman

Mandy was na haar rol in Flodder nog even actief in de filmwereld.

Toet Flodder
Via: Flodder (capture)

Zo werkte zij als voice-over artiest bij Villa Achterwerk. Op het moment is leerkracht op een basisschool in Zwolle!

Geplaatst door Mandy ten Hag op Donderdag 2 januari 2020

In de laatste twee seizoenen werd Toet gespeeld door Djune-Ann van Asten:

Geplaatst door Djune-Ann van Asten op Zaterdag 16 juli 2016

6. Henkie – Melle de Boer

Melle is na zijn rol in Flodder compleet uit beeld verdwenen.

Henkie Flodder
Via: Flodder (capture)

Wij hebben in eerste instantie zelf geen beelden van Melle kunnen vinden, maar na enkele tips van onze bezoekers, schijnt het om de linker kerel te gaan.

Geplaatst door Michael Gaedke op Dinsdag 5 augustus 2014

Update: dit is Henkie uit de laatste twee seizoenen:

Geplaatst door Rogier Van de Weerd op Woensdag 7 december 2011

7. Johnnie – Coen van Vrijberghe de Coningh

Coen was vooral vóór Flodder erg actief op de televisie en in het theater. 

Johnnie Flodder
Via: Flodder (capture)

Daarnaast had hij zelfs een carrière als platenproducer. In deze rol was hij zelfs getuige van een jonge André Hazes die zijn eerste nummer opnam!

Als cabaretier en zanger had Coen van Vrijberghe de Coningh ook succes. Zo won hij in 1995 de Annie M.G. Schmidt-prijs met het nummer Kaal!

Tragische scene…

Zoals maar enkelen van jullie waarschijnlijk wisten, overleed Coen in 1997 aan een hartstilstand. Dit gebeurde tijdens een optreden met Flodder-collega’s Tatjana en Stefan op een bedrijfsfeest, waar de drie scenes uit Flodder speelde.

Ze kwamen aanrijden in de beroemde, felroze Chevrolet. Stefan en Tatjana stapten uit en Coen sprong vervolgens op de motorkap. Hij gleed van de motorkap af, maar viel achterover en bleef gestrekt op de grond liggen.

De gasten dachten in eerste instantie dat dit bij de voorstelling hoorden, maar hadden het mis! De ambulance werd gebeld, maar het reanimeren had geen zin meer. Coen overleed even later in de ambulance…

Rust in Vrede Coen, wij zijn je in ieder geval niet vergeten!

8. Opa Flodder – Herman Paschier

Herman Paschier was voor zijn rol in Flodder jarenlang actief als taxichauffeur in Amsterdam. Het is onduidelijk wat hij deed na zijn rol in Flodder.

Herman overleed in 2003 op 90-jarige leeftijd.

Opa flodder
Via: Flodder (capture)

Wie was jouw favoriet?

We zijn benieuwd, wie jouw favoriet uit Flodder was! Mocht je nog andere leuke of interessante opmerkingen hebben over de cast van Flodder, kun je die daar natuurlijk ook kwijt!

Deel je herinneringen of favoriete leden uit de cast van Flodder in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

35 gedachten over “Zo gaat het 30 jaar later met de Flodder cast (+ foto’s)”

 1. Een geweldige cast,en super acteurs en actrices. Zo verdrietig dat Coen zo jong overleden is,hij was ook een groot talent.

  Beantwoorden
 2. Wat is er met de buurtjes gebeurt? Ed en zijn onuitstaanbare vrouw? Haha… wel benieuwd. Daarnaast ben ik ook wel benieuwd naar de rijdende winkel.

  Beantwoorden
  • Haha oh ja … Wat een figuur was hij die Ed haha? en zij oh oh wat een irritant stem had ze man oh man. ‘ ED belt de politie op, volgens mij word er ingebroken’ haha riep ze haha. En altijd zo nieuwsgierig zij. Ja, en die van de rijdende winkel was ook altijd leuk om te zien? hij was altijd zo rustig. Ook toen ma Flodder tegen de vrouwen ruzie ging maken haha? hij bleef rustig die arme man??

   Beantwoorden
   • De buurman (Bert André) is in 2008 overleden, maar de buurvrouw (Lettie Oosthoek) leeft nog steeds. Zij is nu, in 2022, 84 jaar oud.

  • Haha ja inderdaad, toen kreeg ze ook een beetje bekendheid op tv. Dat ene scene waarin ze ging vechten met een meid ivm de bruiloft … Ik kon echt niet meer van het lachen haha? was zo komische. Flodders word steeds nog herhaald op tv. En Leontine heeft ook in dat ene spelprogramma gestaan met de letters draaien. Hoe heette die programma ook alweer? Ah fijn? ik kijk nu nog regelmatig naar de serie, tenminste als ik vrij bent van mijn werk.

   Beantwoorden
  • Super! Kijk ook nog elke dag! En de kids ook(jongste heeft als bijnaam Johnny, omdat hij Johannes heet volgens paspoort). Nu ook de stripboeken gelezen, zijn ook goed! Heb de serie op DVD en kan niet wachten op de theaterproductie! Houd van ze!

   Beantwoorden
 3. En henny en kareltje? Of de neuteboompjes, hoe is het daarmee? Ge-wel-dig-e serie dat wel, keek en kijk er altijd graag naar!!

  Beantwoorden
 4. Ook wij kijken nog steeds na de herhalingen . Onze jongste zoon van 7 zit in rolstoel en is helemaal dol op opa . Ook de rest van gezin is een persoon van flodder.
  Blijft super leuk om te kijken.
  We noemen ons zelf familie flodder 😉

  Beantwoorden
 5. Flodder was ook het opstapje voor wendy van dijk. Zoek haar maar eens op in de aflevering waarin kees vervangen word door een alien.

  Beantwoorden
  • Amen?? maar 47 jaar was hij toen hij overleed. Jammer hoor hè? Maar het leven is kort, zo zie je maar weer dat je nooit weet wanneer het je laatste dag is hier op aarde. Elke dag als ik op sta dank ik ervoor dat ik naar mijn werk kan gaan, mijn cliënten kan verzorgen want die zijn ook op oudere leeftijden en ben tevreden met wat ik heb! En ik geniet en lach elke dag. Ben bijna nooit sjagarijnig, 1 ding wat ik wel heel slecht tegen kan is: Onrecht. Dat is het enige. In iedere geval, ik kijk nog regelmatig als ik vrij ben naar de serie Ma Flodder. De serie blijft altijd nog van velen meest favoriet.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...