Freddie Mercury: deze 13 leuke weetjes kende je nog niet

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

6

Laatste update:

6

Freddie Mercury interview lachen

Wie aan Queen denkt, denkt ook meteen aan Freddie Mercury. Deze iconische zanger is al wat jaren dood, maar nog steeds niet vergeten. Wat weten wij van hem?

Wat weten we van Freddie Mercury?

De onbetwiste nummer één van de Top 2000 is al jaren Bohemian Rhapsody van de supergroep Queen. Oké, op enkele jaren na dan…

Geweldig nummer van een legendarische band met een bepalende en vooral ook unieke lead zanger.

freddie mercury
Via: pixabay.com | 12019, CC

In 2018 werd er eindelijk een film gemaakt over Freddie Mercury, Brian May, John Deacon en Roger Taylor.

De frontman van Queen stond bekend om zijn extravagante en aansprekende optredens en unieke stem. Onder andere hierdoor groeide Freddie Mercury uit tot een van de populairste rocksterren en grootste zangers aller tijden.

Hij had een immense invloed op de artistieke richting van Queen en daarmee ook hun grote succes…

Weetjes over Freddie Mercury

Maar wie was eigenlijk zanger Freddie Mercury echt? Wat weten we nog niet van deze flamboyante zanger? We hebben 13 weetjes over deze held op een rijtje gezet.

Freddie Mercury: deze 13 leuke weetjes kende je nog niet
Via: giphy.com

1. Farrokh watte?

Op 5 september 1946 kwam Farrokh Bulsara ter wereld. Pas in 1970, toen hij begon met Queen, veranderde hij officieel zijn naam in Freddie Mercury. Zijn voorouders waren oorspronkelijk Perzen, die naar India waren gevlucht (ook wel Parsi genoemd).

Freddie Mercury: deze 13 leuke weetjes kende je nog niet
Via: giphy.com

2. Geboren in Zanzibar…

We kennen Freddie Mercury natuurlijk als een op-en-top Brit, maar hij werd op 5 september 1946 in Stone Town, Zanzibar (nu Tanzania) geboren. Omdat Zanzibar een Brits protectoraat was, had hij wel de Britse nationaliteit.

Zijn familie ging daar wonen omdat Freddie’s vader een baan kon krijgen bij het British Colonial Office.

Er zijn beelden van zijn geboortehuis:

3. Kostschool in India

Na Zanzibar verhuisde Freddie Mercury naar Panchgani, India. Hier ging hij naar een kostschool voor jongens. Hij woonde in India het grootste gedeelte van de tijd bij andere familie, zonder zijn ouders en zus. In India had Freddie zijn eerste pianolessen en op 12-jarige leeftijd, richtte hij zijn eerste bandje op…

4. Freddie en religie

Freddie en zijn familie hielden er een hele oude religie op na, namelijk  ZOROASTRIANISM. Freddie heeft er in zijn verdere leven weinig meer mee gedaan, maar op zijn begrafenis was er wel een Zoroastrianische priester aanwezig.

5. Het logo van Queen

Het iconische logo van Queen kwam ook uit de geest van Freddie. Hij was afgestudeerd aan Ealing Art College, dus hij kon meer dan alleen maar zingen. Het logo bestaat uit de sterrenbeelden van de leden van Queen.

Twee leeuwen voor John Deacon en Roger Taylor, een krab voor Brian May en twee feeërieke maagden voor Freddie zelf. De “Q” en de kroon zijn er voor de naam en een machtige feniks als beschermer van alles.

Queen logo
Via: Queen

6. Zenuwachtig

Op het podium was Freddie echt een wild dier, maar buiten de spotlichten om was hij juist heel erg verlegen. Daarom zijn de interviews met hem erg schaars. Hieronder zijn laatste.

7. AIDS

Freddie overleed onverwacht aan de gevolgen van AIDS. Juist omdat hij het zo geheim hield, was iedereen verrast door het plotselinge nieuws. Pas een dag voordat hij overleed, deelde hij het treurige nieuws met de wereld.

8. Katten en Delilah

Freddie was ook gek op katten. Zelf had hij er tien (!), waarvan er een zelfs een liedje kreeg. Onderstaand Delilah als haarzelf.

En natuurlijk het liedje zelf:

9. Bottomless

Een van de meest iconische handelsmerken van Freddie was natuurlijk zijn aparte microfoon.

Freddie Mercury Queen microfoon
Via: youtube.com (capture) | Astrolux777

Volgens de verhalen brak ooit tijdens een optreden zijn microfoon af, maar ging Freddie gewoon door met optreden, Sindsdien verscheen hij bij elk optreden met deze “bottomless mic”.

10. Freddie haalt je bagage!

Zelfs beroemde zangers moeten ergens beginnen en Freddie begon op het vliegveld van Heathrow als bagagemedewerker. September 2018 hebben een aantal van zijn oud-collega’s een tribute-video gemaakt ter ere van Freddie.

11. Kurt Cobain

Freddie bleek ook bij andere beroemdheden populair…

Kurt Cobain Nirvana Nevermind optreden unplugged
Via: youtube.com (capture) | Nirvana

Zo schreef de lead zanger van Nirvana, Kurt Cobain, in zijn afscheidsbrief dat hij Freddie benijdde omdat hij zo goed met z’n fans om kon gaan. Kurt kon zelf namelijk niet met zijn eigen populariteit omgaan.

https://www.youtube.com/watch?v=v1t-nGyqM90

12. De hoge Noot

Dat Freddie mooi kon zingen, weten we allemaal, maar dat hij met gemak vier octaven kon halen is misschien minder bekend. Een normaal mens komt niet boven de twee uit. Mariah Carey en Whitney Houston zouden er zelfs vijf halen.

13. Freddie was bi

Freddie hield van mannen en vrouwen. Hij was daar zijn hele leven erg cryptisch over, maar uiteindelijk werd het wel duidelijk dat hij zijn hart had verpand aan twee mensen: Mary Austin en Jim Hutton. Mary kreeg uiteindelijk ook een groot deel van zijn fortuin.

Laten we nog een keer genieten van Freddie Mercury

Jouw herinneringen aan Freddie Mercury?

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jullie herinneringen of wellicht favoriete Queen liedjes. Laat het ons weten in een reactie onderin en deel het met je vrienden!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

6 gedachten over “Freddie Mercury: deze 13 leuke weetjes kende je nog niet”

Plaats een reactie

Share to...