Er zijn vele dingen uit het verleden waar bepaalde herinneringen bij naar boven komen. Dit kan visueel zijn, maar er zijn ook tal van geluiden die een bepaalde gedachte oproepen of direct herkenbaar zijn.

Andere geluiden

Eigenlijk denk je er niet over na, maar naast andere ‘dingen’, producten, gewoontes, films en nog veel meer, waren er vroeger ook hele andere geluiden. Geluiden die de jeugd helemaal niet meer herkent.

Dat is enerzijds natuurlijk vreemd, maar bepaalde geluiden kom je simpelweg nergens meer tegen, dus logisch dat niet iedereen ze kent. Wij hebben dan ook een bijzonder mooie video gevonden vandaag, waarin bewezen wordt dat het allemaal anders is geworden..

Ken jij ze nog…?

Er zijn zelfs afbeeldingen die direct geluiden bij je oproepen. Probeer maar eens met onderstaande plaatjes, hoor jij het geluid ook in je hoofd?

Deze draaitelefoon?

Of Crazy Frog?

Crazy Frog
Via: YouTube

Dat klikwiel…

Ipod muziek luisteren vroeger 90s
Via: flickr.com | Dale Gillard, CC

Geen idee..?

Het geluid dat ten gehore wordt gebracht in onderstaande video is precies zo’n geluid. Ik durf te stellen dat de meesten met gemengde gevoelens terugdenken aan dit herkenbare geluid. Toen was je er blij mee, maar als het vandaag de dag nog steeds op deze manier zou gaan, zou ons hele leven er anders uitzien. 

Nu vraag je je misschien af: ‘Waar gaat dit over’? Precies, check de video en je weet wel geluid bedoeld wordt, maar ook hoe kinderen erop reageren! Hier alvast een hint…

Modem computer vroeger
Via: Wikimedia Commons, Bortzmeyer, CC

Aanrader: deze 10 geluiden brengen je weer helemaal terug naar de 90’s

Bekijk hoe de 10-jarigen reageren..

https://www.youtube.com/watch?v=-ch262l4ilc

Herkende jij het?

Herkende je dit geluid nog? Heb je het zelf in huis gehad? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook: 18 nostalgische geluiden van vroeger die je sowieso nog herkent!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer