Dat iedereen langzaam genoeg krijgt van die wasmiddel reclames of sommige supermarkt-medewerkers eerder irriteren dan daadwerkelijk uitnodigen, moge duidelijk zijn. Gelukkig bestaan er uitstekende reclamebureau’s die er zelfs toe kunnen leiden dat je je weer afvraagt wanneer dat tv-programma nou eens is afgelopen en de reclame eindelijk begint…

Wellicht kan je je de reclames van Frisia Financiering nog herinneren; een suffe ‘nieuwslezer’ die uitlegt dat hun leningen 100’en Euro’s kunnen besparen (we weten inmiddels beter)… ‘Martin’ van Carglass is ook niet bepaald onze vriend, na die ellenlange spotjes met afsluitende ringtone-tune. Gelukkig zijn er genoeg bureaus die hun best doen om er iets moois van te maken.

In de Verenigde Staten is ‘Super Bowl’, de jaarlijkse American Football finale, altijd een ideaal moment om de beste reclames langs zien te komen. Een spotje van 30 seconden kost al gauw $ 4 miljoen, dus kun je er beter iets moois van maken! E*Trade neemt dat niet al te nauw, maar zorgt hierdoor juist wel dat de boodschap goed overkomt:

 

De reclames hebben toch altijd als doel iets te verkopen of simpelweg een merk bekender te maken. Onderstaande reclame over productiviteit op kantoor is geniaal om te zien, maar het is vrij onduidelijk dat het hier om het sportmerk Reebok gaat…

 

Als er veel voor wordt betaald, mag het ook groots aangepakt worden. Kies je voor mega transport-duiven of laat je je pakketjes toch maar beter door ‘FedEx‘ bezorgen?

 

Tot slot eentje die ook in Nederland te zien was. Volkswagen heeft de laatste jaren een opmerkelijk goede reeks reclames op haar naam staan. Onderstaande commercial toont duidelijk ‘The Force’ van het goed reclamemaken!

https://youtu.be/R55e-uHQna0

 

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer