George Michael Wham!

Via: Wikimedia Commons | Wham! - Wake Me Up Before You Go-Go, CC

10. Privé niet altijd de wind…

Nadat in november 1991 zijn goede vriend Freddie Mercury sterft aan AIDS, blijkt ook de grote liefde van George Anselmo Feleppa aan AIDS te lijden. Hij sterft in maart 1993 aan een aan AIDS gerelateerde hersenbloeding. Dit slaat een krater in het hart van George waar hij nooit meer overheen zal komen.

Hij wordt zwaar depressief en komt pas in november 1994 met een nieuwe hit: Jesus to a child, een ode aan Anselmo.

11. Rechtszaak tegen Sony

Nadat George wilde breken met zijn stijl en image als sekssymbool, maakte hij het album Listen without prejudice dat door Sony wordt geproduceerd. Omdat hij vindt dat Sony zijn plaat niet goed promoot, spant hij bij het opperste gerechtshof in Londen een rechtszaak aan om zijn contract te laten ontbinden.

Hij verliest en moet 4 miljoen euro betalen. Zijn contract loopt door tot 2003, maar George geeft aan nooit meer voor Sony te willen werken en nog liever te stoppen met zijn carrière.

12. In 1997 uit de kast

Alhoewel het jarenlang een publiek geheim was, kwam George pas in 1997 openlijk uit voor zijn homoseksualiteit. Blijkbaar heeft hij zijn geaardheid deels voor z’n ouders verzwegen.

Een half jaar hierna wordt hij in een openbaar toilet in Beverly Hills gearresteerd vanwege een ontuchtige handeling met, naar wat later blijkt, een undercover agent. Hij krijgt een boete van 500 dollar, 80 uur taakstraf en moest psychische hulp zoeken.

George Michael
Via: George Michael – Father Figure (capture)

13. Outside als parodie

Na openlijk aan de schandpaal genageld te zijn na zijn arrestatie, besluit George om een lied te schrijven over het gebeurde. Het wordt Outside, waarin hij te zien is in een politie-uniform.

En nadat hij zelf jarenlang erg onduidelijk was over zijn geaardheid, wordt hij een belangrijke voorvechter van homorechten.

14. Een tracheostomie…

Naast dat George meerdere keren leed aan depressies moest hij meerdere keren concerten afzeggen vanwege virusinfecties en een longontsteking die hem bijna het leven kostte. Hij kreeg uiteindelijk een tracheostomie (ademhalingsbuis via de keel) om zijn leven te redden.

In 2003 loopt hij ook nog eens hoofdletsel op bij een auto-ongeluk door het gebruik van verdovende middelen, waarvoor hij 8 weken gevangenisstraf krijgt.

15. George overlijdt op eerste kerstdag 2016

Op eerste kerstdag 2016 treft zijn partner George levenloos aan in bed. George blijkt dan al even te zijn overleden. In eerste instantie wordt gedacht aan zelfmoord vanwege een gecompliceerde rouwstoornis (PGD), maar later blijkt dat een verdikte hartspier in combinatie met een ontsteking van zijn hartzakje en leververvetting gezorgd hebben voor een natuurlijke dood.

George Michael ouder
Via: George Michael – White Light (capture)

16. Later begraven…

Omdat langere tijd niet duidelijk is wat de precieze doodsoorzaak van George is, volgt een zeer uitgebreide autopsie. Dit betekent dat hij pas ruim drie maanden na zijn overlijden op 25-12-2016, dus op 29-03-2017 begraven wordt op Highgate Cemetary in Londen.

Hij wordt bij zijn moeder Lesley begraven die is overleden in 1997.

Graf George Michael overleden
Via: Wikimedia Commons | Simon Edwards Esq, CC

17. in 2022 geeft Sony Older 2022 uit

In het najaar van 2022 zal platenmaatschappy Sony het album Older 2022 uitgeven. Dit album is inmiddels in pre-order te bestellen via de officiële George Michael Website: georgemichael.com.

Jouw George Michael herinneringen?

Wat was jouw favoriete hit van deze meesterlijke artiest of wat herinner jij je nog het meest aan George Michael? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer