Via: ebay.com Via: youtube.com (capture) | Moreno Candente Via: youtube.com (capture) | MTV International Via: ebay.com

Netflix bestond in de jaren ’90 nog niet dus keken we maar naar wat de TV ons voorschotelde. Een heleboel fantastische TV-series, zo bleek. Ken je ze nog?

Tegenwoordig beschikt bijna iedereen wel over een Netflix account. Dit is natuurlijk verschrikkelijk handig. Op deze manier kan je naar je favoriete serie kijken wanneer je maar wilt. Dit was vroeger wel anders. Vroeger was je namelijk afhankelijk van de TV programmering en het ‘bingewatchen’ van je favoriete serie was dus onmogelijk. Dit maakte deze series uit de jaren 90 niet minder leuk. Hieronder een lijst met 20 geweldige TV-series uit de jaren 90 die iedereen vroeger keek!

1. Boy Meets World

De Amerikaanse komedieserie startte in 1993. De laatste aflevering werd in 2000 uitgezonden. Wat zien ze er jong uit op deze foto van het eerste seizoen!

Boy Meets World
Via: Boy Meets World (cover)

2. Beverly Hills 90210

Dit was echt iets waar tieners van de jaren ’90 naar keken. Lang geleden dus… Zo zien de acteurs van Beverly Hills 90210 er vandaag uit.

Beverly Hills
Via: Beverly Hills (cover)

3. The X-files

Twee FBI-agenten, Scully en Mulder werken samen om mysteries op te lossen. De FBI heeft deze raadsels opgeslagen als ‘X-Files’. Beiden willen zij de waarheid achterhalen!

The X-files seizoen 1 TV-series
Via: The X files (cover)

4. Friends

Misschien wel de meest succesvolle serie aller tijden: Friends. Monica, Rachel, Chandler, Joey en Ross zitten voor altijd in ons hart. Herbekijk je de serie ook nog vaak? Wist je dat er ook een Friends-kookboek is? Je kun dus jouw favoriete sitcom ook proeven!

Friends
Via: Friends (cover)

5. Fresh Prince of Bel-Air

Een klassieker, met een geweldige theme song!

6. Sabrina the Teenage Witch

Veel jonge tieners – vooral meisjes – maken een korte heksen-fascinatie door. Het begon met Sabrina the Teenage Witch en eindigde met Charmed of Winx Club. Maar deze was wel echt fantastisch!

Sabrina The Teenage Witch
Via: Sabrina The Teenage Witch (cover)

7. Dawson’s Creek

Deze dramaserie was een groot succes. Je volgde het leven van Dawson Leery en Joey Potter op de voet.

Dawson's creek televisie serie vroeger cast
Via: Dawson’s Creek (capture)

8. Family Matters

Amerikaanse series deden het goed in de jaren ’90. Family Matters liep van ’89 tot ’98. Benieuwd hoe het vandaag met de beroemde nerd Steve Urkel gaat?

Steve Urkel televisie serie Family Matters
Via: Family Matters (capture)

9. Xena: Warrior Princess

Dit was een foute boel, maar als kind zag je dat graag door de vingers. Xena was je heldin!

10. The Wonder Years

Begin jaren ’90 kon je kijken naar The Wonder Years. In Vlaanderen kwam dit op Eén, in Nederland op VPRO. De serie vond plaats in de jaren zestig en zeventig. Heel wat historische gebeurtenissen leerde je zo kennen.

The Wonder Years
Via: The Wonder Years (cover)

Xena was stoer maar Buffy (the Vampire Slayer) (#16) minstens evenzeer! Lees verder op de volgende pagina voor meer nostalgische series van de jaren negentig!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

4 gedachten over “20 geweldige TV-series die iedere tiener in de jaren ’90 volgde”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer