Welke van deze 10 grootste hits uit 1998 zing jij nog mee? [+bonus]

Door

Robert Kroes

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Vandaag is het tijd voor de vroegert.nl Jukebox met de grootste hits van 20 jaar geleden, oftewel de grootste hits van 1998. Wij speurden de hitlijsten na en waren al snel op reis door onze herinneringen.

Muzikalisch 1998

Waar moet jij aan denken als je de grootste hits van 1998 weer hoort? Op welke muziek ging je helemaal uit jouw dak en welke vergeten hits zing je zo weer mee? Je merkt het snel genoeg met ons overzicht van de 10 grootste hits van 1998. Welke verrassende BN-er vindt jij in de top 10? Ben jij ook zo benieuwd welke pikante legendarische spreuk we in dit jaar leerden en welke vrolijke hit uit de top 40 van 1998 iedereen nog steeds meezingt zonder de tekst te kennen? Je leest en ziet het in onze swingende bonussen.

Kan jij ook niet wachten om de leukste herinneringen en de grootste hits van 1998 nog een keer te beleven? Dan gaan we direct van start! Aan welke hit moet jij denken bij 1998 of welke van deze toppers was jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments onderin!

10. Slam Dunk (Da Funk) – Five

De Britse boyband Five vinden we in de top 100 van 1998 terug op de 10e plaats. De mix van hiphop, house en funk sloeg aan in Engeland en Europa en werd zelfs de theme song van de NBA in Amerika. Toen Simon Cowell (inderdaad, ons jurylid) hen een  platendeal voor zes albums aanbood leek de eeuwige roem een kwestie van tijd. Toch brak de band nooit echt door. Na een aantal grote tv-reünies in Engeland werd de boyband weer populair als revival-act. Met zijn vieren treedt Five nu nog steeds op. De toenmalige leadzanger verkoos echter de anonimiteit.

9. All cried out – Allure ft. 112

Op de negende plaats van de top 100 van 1998 vindt je direct één van die vergeten nummers die je direct weer meeneuriet. Het nummer All cried out was het debuut van de R&B-meidengroep Allure. Zij werden voor de gelegenheid versterkt met de heren van R&B-groep 112, die een jaar eerder een Grammy-award won met de hit ‘I’ll be missing you’. Hoewel beide groepen met grote namen als Puff Daddy, Keith Sweat en Whitney Houston zouden werken en Allure zelfs een platendeal met het platenlabel van Mariah Carey had, zijn beide groepen individueel nooit doorgebroken. Wel treden ze beiden nog steeds op, nu voornamelijk als voorprogramma of backing vocal groep van andere artiesten. De hoogste tijd om in gedachten nog één keer te zwijmelen over misschien wel jouw eerste verkering op dit zoete R&B-nummer.

8. Never ever – All Saints

De Britse meidengroep All Saints scoorde in 1998 enorme wereldwijde hit met dit up-tempo nummer met het legendarische gesproken intro. Met het nummer verdiende de groep 2 Britt Awards en het nummer is (na de Spice Girls met ‘Wannabe”) de één na best verkochte single in Groot Brittanië. Wat niet veel mensen weten is dat de groep die deze hit scoorde niet de originele All Saints waren. Vlak voor dit nummer was de originele groep namelijk door de platenmaatschappij aan de kant gezet en uit elkaar gevallen. Nadat de zusjes Natalie en Nicole Appleton, die overigens uit Canada komen, de groep hadden aangevuld en London Records hen een nieuw contract aanbood brak een succesvolle periode aan.

Door interne ruzies viel de groep in 2001 uit elkaar. Hoewel de dames tijdens ruzies bezwoeren nooit meer bij elkaar te komen was er in 2017 een optreden met Take That en inmiddels werken zij aan een volgend studio-album. We zijn benieuwd…

7. I’ll be there for you – Solid Harmonie

Ondanks de Nederlandse schrijfwijze was deze band toch ook Engels/Amerikaans. Wel is het zo dat de band veruit het meeste succes in Nederland heeft gescoord. ‘Wij’ hadden dan ook een flink aandeel in de miljoen albums die wereldwijd verkocht zijn. Net als zoveel bands uit die tijd is de groep diverse malen uit elkaar geweest en ook diverse malen (met andere samenstellingen) weer bij elkaar gekomen. Vanaf 2013 toeren 3 zangeressen (Rebecca Onslow, Melissa Graham en Elisa Cariera) uit de begintijd weer als Solid Harmonie, waar ze voornamelijk 90’s feesten opleuken.

6. Tell Him – Barbara Streisand & Celine Dion

Op de zesde plaats van deze Top10 vinden we een een powersong van 2 dames die het, in tegenstelling tot de leden van vele bands uit die tijd, zowel voor als na hun duet meer dan gemaakt hebben. Het nummer was in Nederland een grote hit, maar internationaal scoorde het duet ‘slechts’ 1 Grammy nominatie en werd het geen icoon in de carriére van de dames. Wellicht is het nummer wat ondergesneeuwd bij het succes van ‘My heart will go on’ dat Celine Dion dat zelfde jaar haalde.

Na dit nummer gingen de dames beiden weer hun eigen weg. Wanneer in 2016 eerst haar man en vlak daarop haar broer de strijd tegen kanker verliezen breekt een zware periode aan. Velen verwachten dan ook dat zij niet meer terug komt. Toch tourt zij weer en na een Franstalig album in 2017 verwacht zij dit jaar een Engelstalig album uit te brengen.

De inmiddels 75-jarige Barbara Streisand maakt nog steeds albums en tourt nog steeds door Amerika. Zij is de meest succesvolle vrouwelijke artieste ooit en heeft als enige in de afgelopen 6 decennia in ieder decennia een nummer-1 hit gehad in Amerika.

Lees snel verder voor de top-5!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...