Muziek is bij uitstek geschikt om je weer terug te brengen naar die mooie momenten van vroeger. Vaak gebeurt dat al bij de eerste noten. Happy hardcore is voor vele 90’s liefhebbers zo’n geweldig genre om weer helemaal terug te denken aan die geweldige feesten, vakanties of mooie tijd van vroeger. Hier 3 Happy hardcore hits, maar dan in een nieuw jasje…

Nostalgische Happy hardcore

Geweldig was die tijd; midden jaren 90 ging het helemaal los met Happy hardcore. De vrolijke variant van hardcore house werd in korte tijd razend populair. Niet alleen op raves, maar ook gewoon in cafés, discotheken en zelfs verjaardagsfeesten werden de toppers van o.a. DJ Paul Elstak, Charly Lownoise en Mental Theo of de Party Animals gedraaid.

Haal nostalgie terug > click op plaatje!

De gabber-rage

De hoogtijdagen van populaire muzieksoort vielen samen met grootse rage van de ‘gabber’. Niet voor niets dat er ook specifieke (parodie)nummers de hitlijsten bestormden. Denk hierbij aan de hits van Hakkûhbar of ‘Daar is gabbertje’.

Happy hardcore in een nieuw jasje…

Tot onze vreugde zijn er ook vandaag nog muzikanten die Happy hardcore een warm hart toedragen. Geniet met onze mee van deze 3 muzikale throwbacks en laat in een reactie onderin weten welke jij het leukste/beste vond!

1. Happy xylofoon!

2. Een hardcore mash-up…

3. Happy hardcore op LowLands

Wat was jouw favoriet?

Welke van deze bovenstaande ‘nieuwe jasjes’ vond jij de gaafste? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook: 10 Happy Hardcore toppers, waarmee je in de 90’s uit je dak ging!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer