Misschien is het maar beter dat winters ijs in onze Hollandse wateren niet zo doorzichtig is… Schaatsen wordt met dit zicht ineens een stuk moeilijker voor velen!

Het Hoge Tatra- gebergte in het noorden van Slowakije wordt gekenmerkt door haar bergmeren. Door de inval van het zonlicht kunnen de mooiste kleureffecten ontstaan. In de winter komt het voor dat, onder de juiste omstandigheden, het water zo bevriest, dat het letterlijk glashelder is. Hierdoor lijkt het alsnog je boven het water zweeft…

In Kuala Lumpur proberen ze het juist anders. Daar willen ze het ‘over-water-lopen’ nabootsen. Dat het hier niet om echt water gaat (en niet zo helder is), moge duidelijk zijn als je te lang blijft staan. Grappig ziet het er wel uit!

https://www.youtube.com/watch?v=D-wxnID2q4A

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer