Hoe is na 20 jaar met Herman Berghuis uit Idols? (+foto’s)

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Herman van Idols, wie kent het inmiddels beroemde dansje van deze artiest niet. Wij zijn op zoek gegaan hoe het nu met hem gaat en we hebben na veel zoeken nog een aantal foto’s kunnen opduiken.

Herman Berghuis

Herman van Idols, zo kennen de meeste mensen deze zanger, maar officieel heeft hij Herman Berghuis. Hij komt uit Alkmaar en is daar op 16 december 1983 geboren.

Inmiddels is Herman dus bijna veertige. Zijn carrière begon bij Idols.

Hoe is na 20 jaar met Herman Berghuis uit Idols? (+foto's)
Via: youtube.com (capture) | Idols Nederland

‘Into The Groove’ optreden van Herman

In 2003 deed hij auditie voor een onbekende jury waarna hij doorgestuurd werd naar de bekende jury (Henkjan Smits, Eric van Tijn, Jerney Kaagman en Edwin Jansen) voor een volgende de auditie.

Hij zong hier een liedje van Madonna (Into The Groove), maar ging helaas niet door.

Terugkeer van Herman bij Idols

In het derde seizoen van Idols kwam hij terug met een eigen nummer en dat is precies waarom iedereen hem nog kent.

Dit nummer werd ten gehore gebracht door Herman, maar er werd ook op gedanst. Het nummer heet dan ook niet voor niets ‘I am a dancer’.

Roem en antihelden

Met zijn optreden kreeg hij veel roem, soort van. Hij werd toegevoegd aan de zogenaamde ‘anithelden’, de slechtste auditanten van Idols. Hiermee verzorgde ze een avondvullend optreden. In 2007 besloot Herman Berghuis ermee te stoppen.

In 2010 werd er weer nieuw leven in de antihelden geblazen en toen bestond deze uit: Berghuis, KlompenVincent, Total Roef (Roef en Marian, X Factor) en Andre Pronk (X Factor).

Herman bij Jenssen

Naast deze optredens, was Herman van Idols ook regelmatig te gast bij Jenssen, toen deze nog een talkshow op de Nederlandse tv had. Hij had daar vaste onderdelen zoals bijvoorbeeld Herman zoekt Vrouw en Hup Herman Hup.

Herman Berghuis idols vroeger
Via: youtube.com (capture) | Idols Nederland

De tweede single van Berghuis

In 2006 bracht hij zijn tweede single uit: I wanna be loved by you.

Hoe ging het daarna met Herman?

Maar de grote vraag is: hoe gaat het nu met Herman Berghuis? Wat doet hij? Wat houdt hem bezig? Wij zijn op zoek gegaan en hebben wat informatie gevonden van ‘onze’ Herman.

Herman van Idols heeft de jaren na zijn tv-debuut best nog best wat dingen gedaan. Sterker nog, hij kwam zelfs terug in een lijstje van hpdetijd, waarbij artiesten toch een mooi maandsalaris van vijf keer modaal verdiende met optreden na een talentenjacht.

Jenssen en Popstars

Na Idols en zijn avontuur bij Jenssen heeft hij ook nog meegedaan aan een nieuwe programma: Popstars in 2008.

Hier zong hij zijn eigen nummer: Safesex, dat hij een aantal jaren eerder had uitgebracht. Helaas bleef hij hier ook steken in de auditieronde, maar was wel weer even in de media.

Optreden

We hebben gezocht hoe het nu met Herman gaat, wat heeft hij al die tijd gedaan. Hierbij hebben we nog een aantal video’s gevonden, waarin we hem zien optreden en dansen. Hierbij zien we nog steeds zijn welbekende hanenkam.

Reality Soap

Hij heeft ook nog kort een eigen realitysoap gehad bij de zender RNN7, waarvan we een mooie compilatie hebben gevonden hieronder. Hierin zien we alles wat er gaande is in het leeftijd van ‘onze’ Herman.

Hoe gaat het nu met Herman Berghuis?

Daarna werd het vrij stil rondom Herman. Helaas staat Herman op alle boekingssites op non-actief. Zijn tarief was voorheen, zoals één van de sites publiekelijk vermeldde, minimaal 750 euro.

Jammer genoeg kunnen wij nu niet meer genieten van een optreden van Herman. Je moet dus van geluk spreken als je hem wel ooit live hebt gezien.

HermanBerghuis idols vroeger
Via: youtube.com (capture) | Pieter Hogenbirk

Meest recente interview met Herman

Bovenstaande foto’s zijn uit een zeer openhartig en mooi interview dat we op YouTube vonden met Herman Berghuis. Wist je bijvoorbeeld dat Herman veel vrijwilligerswerk heeft gedaan?

Bekijk het mooie interview hieronder.

En hier ook deel 2:

Jouw herinneringen aan Herman?

Heel erg veranderd is hij niet hé. Ondanks dat andere kapsel is hij nog steeds onze Herman van Idols, maar dan in de vorm van leuke, eerlijke en spontane volwassen man.

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw herinneringen aan Herman. Laat het weten in een reactie onderin!

We hopen in ieder geval dat hij nog steeds kan nagenieten van zijn muzikale carrière, maar ook van de huidige rust. Het ga je goed, Herman!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...