jaren 90 style mode

Via: depositphotos.com | deskcube (L) / Lizzie McGuire (capture) (R)

Van je fouten moet je leren, zeggen we altijd… en er zijn wat fouten gemaakt. Neem de mode in de jaren ’90. Wat komt jou nog bekend voor?

Terugblik op de jaren 90

De jaren ’90 vormden een geweldig decennium waarin veel goeds gebeurd of gemaakt is. Neem bijvoorbeeld muziek: zoveel goede hits komen uit deze tijd! Het chatten via internet deed toen haar intrede en natuurlijk hebben we nog de geniale tv-series en films uit die tijd!

Beverly Hills 90210
Via: Beverly Hills (capture)

18 voorbeelden hoe we er bijliepen in de 90’s

Maar er is op lifestyle-vlak ook het één en ander te leren van de jaren ’90. Vaak ook hoe we iets niet meer moeten doen. Kijk en oordeel zelf maar hoe wij er in de jaren ’90 bijliepen. Welke zaken herken je nog?

1. Natuurlijk: de Australian of Cavello!

Met deze trainingsschoenen ging je niet sporten, maar mensen liepen er gewoon mee op straat. Al dan niet aan het ‘hakkuh’ in je Aussie…

Cavello and nikes
Via: flickr.com | Adidas RTM, CC

2. Als het maar kleur had

Andere trainingspakken konden ook gewoon. Lekker wijd en met veel gekke kleur, die dan weer ‘goed’ bij de topjes pasten (die ook standaard waren toen)…

Afbeelding wordt geladen…

3. De coltrui (met heuptasje)

Mannen droegen in de 90’s vaak een coltrui. Het gaf net wat meer power en autoriteit. Helemaal mooi in combinatie met een heuptasje, zoals een jonge ‘The Rock’ hier laat zien:

Afbeelding wordt geladen…

4. En voor de dames ook!

Ook vrouwen waren fan van de coltrui!

Afbeelding wordt geladen…

5. Spijkerbroeken, licht en hoog

Jeans was natuurlijk dé broek voor de jaren ’90. Het liefst zo licht mogelijk, al dan niet breed uitlopend en goed hoog opgetrokken. Je moest vooral niet vergeten je shirt/hemd in je broek te doen. Staat netjes.

Afbeelding wordt geladen…

6. Een spijkerjasje kan altijd

Er is geen combinatie denkbaar, waar een jeans jasje niet bij past. Dit kon je overal bijklussen als het nodig was. Sterker, het was overal mooi bij en dus kwam het vaak voor.

Spijker jasje vroeger 90 kleren vroegert-1
Via: depositphotos.com | ArturVerkhovetskiy

7. De wereld door een roze bril

Een andere kleur kon natuurlijk ook, maar gekleurde brillen waren gewoon cool!

Roze zonnebril vroegert
Via: piabay.com | MabelAmber

8. Kleur, kleur, kleur…

Kleur was goed in de 90’s! Dr. Martens ook. En had je de combinatie, dan was je gewoonweg hip bezig.

Via: ebay.com

9. Het decennium van schoenen

Er zijn die tijd veel nieuwe schoenentrends ontstaan. Alleen op sportief gebied had je redelijk wat mogelijkheden. Wilde je lichtjes in je zolen? No problem! Het was zowaar hip om een luchtpompje te hebben op je LA Gear of Reebok Pump. Deze zat dan ook nog eens op de tong van schoen. Ook die foute MAG-schoenen mogen we niet vergeten.

Mag SChoenen wit
Via: ebay.com

Bekijk op de volgende pagina meer hilarische 90’s trends. Wat dacht je van de plateau schoen (nr. 11)?

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

7 gedachten over “18 voorbeelden van hoe hilarisch wij erbij liepen in de 90’s”

 1. Wij liepen trots in de zwart-wit verticaal gestreepte leggings met zwarte boots eronder en een witte kabeltrui (met col uiteraard!)
  Wat vond ik dat mooi!

  Beantwoorden
  • De beste jaren waren de jaren 90. Blij dat ik in die tijd opgroeide. Vertel het nog vaak aan mijn eigen kind. Veel dingen van die tijd (muziek, kleding, haarstijl etc) zie je nu steeds meer terug komen.
   Op het trainingspack na heb ik alle dingen ook zelf gehad haha. Zeker het wafelijzerhaar 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer