The Lord of the Rings; wie is er niet mee groot gebracht? Deze avonturen films veroverden de harten van vele tieners. Het is inmiddels alweer 16 jaar geleden dat de eerste film uitkwam. De hoogste tijd om uit te zoeken hoe het NU met de cast gaat!

1. Frodo – Elijah Wood

Elijah Wood was nog een tiener toen hij te zien was in de eerste LOTR film. Hij was slechts 19 jaar oud toen hij voor het eerst in de rol van Frodo dook…

Inmiddels is de acteur 37 jaar oud en hij heeft zeker niet stilgezeten. Zo was hij te zien in de serie Wilfred en is speelt hij de hoofdrol in I don’t feel at home in this world anymore, welke later dit jaar in de bioscopen draait.

Elijah Wood

2. Sam – Sean Astin

Sean Astin speelde Sam, een klunzige hobbit en tevens frodo’s compagnon.

Na zijn rol in LOTR heeft hij in geen andere films meer gespeeld. Dit jaar was hij wel te zien in het tweede seizoen van de populaire serie Stranger Things.

Sean Astin 01

3. Merry – Dominic Monaghan

De hobbit Merry wordt gespeeld door Dominic Monaghan…

Dominic Monaghan heeft ook allesbehalve stilgezeten. Zo was hij een van de hoofdrolspelers in de populaire serie Lost.

011_Dominic Monaghan

4. Pippin – Billy Boyd

De hobbit Pippin is volgens vele de meest ‘schattige’ van het stel. Pippin werd gespeeld door Billy Boyd.

Billy Boyd is na het geweldige succes van de LOTR films doorgegegaan met acteren, maar hij heeft nergens echt pannen kunnen breken. Wel schitterde hij uiteraard in The Hobbit films, waarin hij ook het prachtige afscheidslied zong:

Zo ziet de inmiddels 49-jarige acteur er nu uit:

Billy Boyd

5. Aragorn – Viggo Mortensen

De woest aantrekkelijke Aragorn werd gespeeld door Viggo Mortensen…

Viggo Mortensen heeft in vele andere films gespeeld. Zo was hij onder andere te zien in The RoadEastern Promises en History of Violence. Vorig jaar schitterde hij als gekke vader in Captain Fantastic. Inmiddels is de wereldberoemde acteur 59 jaar oud en ziet hij er zo uit:

Viggo Mortensen

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer