Via: Het Land van Ooit (capture)

Kloontje kennen we allemaal. Deze vrolijke mascotte verblijde elke bezoeker van het Land van Ooit! Hoe gaat het nu, bijna 24 jaar later, met dit vrolijke meisje? Wij zochten het ui!

Het Land van Ooit

Iedereen die opgroeide in de jaren 80 of 90 is weleens in het Land van Ooit geweest. Dit sprookjesachtige pretpark in Drunen werd in 1989 opgericht door de voormalig directeur van de Efteling. Het Land van Ooit was meer dan een pretpark. Het was een denkbeeldig land met allemaal fictieve wezens zoals de Ooiters, niet-Ooiters, ridders, lakeien, reuzen en nog veel meer! Het park had zelfs zijn eigen valuta genaamd OoitSent.

In het Land van Ooit gold: Kinderen zijn de baas, niet hun ouders! 

Lees ook: 16 fantastische herinneringen aan het ‘Land van Ooit’!

Volkslied

Dit park had zelfs – als enige pretpark ter wereld – zijn eigen volkslied:

Kloontje

Een van de beroemdste figuren van Het Land van Ooit was Kloontje. Kloontje was de beste vriend(in) van alle kinderen en werd door velen gezien als de mascotte van het pretpark. Kloontje was een fictief figuur van 5 jaar oud. Typerend waren de twee staartjes, paarse kleding, de aardbei op haar neus en de boom die op haar hoofd groeide. Ook had Kloontje haar eigen televisie serie:

Natasha van Maanen

Kloontje werd gespeeld door Natasha van Maanen. Zij speelde ‘Kloontje’ van 1993 – 2003. In 2003 hield ze ermee op. Het park kwam in handen van anderen en Natasha stond niet achter de filosofie van deze mensen. Ze vond dat het park ’te commercieel’ ging denken. Ook wilde ze graag meer tijd met haar kinderen doorbrengen.

Hoe gaat het nu met Kloontje?

Wij waren (of zijn eigenlijk nog steeds) compleet fan van de gekke en originele Kloontje en zijn van mening dat Natasha van Maanen hier een erg mooie rol heeft weggezet! Hoe gaat het nu, 24 jaar later, eigenlijk met Natasha, oftewel Kloontje? Wij zochten het uit, lees dus snel verder op de volgende pagina!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer