Zoop soapserie

Via: Zoop in Afrika (cover)

Zoop, wie kent ze niet, de bijzonder populaire jeugdserie die zich afspeelde in de dierentuin. Wij zochten uit hoe het ,nu met de cast van toen gaat.

De populaire soap-serie Zoop

Zoop was een populaire soap-serie waarin acht jongeren een opleiding volgden om dierenverzorger te worden. Dit deden ze in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De serie werd gemaakt in samenwerking met NL Films en onder andere verkocht aan Brazilië, Frankrijk, India en Zweden.

ZOOP Cast
Via: Wikimedia Commons | Sander 198, CC

Het eerste seizoen van Zoop

Het eerste seizoen werd in 2004 uitgezonden en had een bijzonder plot, kun jij het drama nog herinneren? Aan het einde liep Elise weg en wilde ze Mike nooit meer zien. Ook werden de rangers beoordeeld en was het de vraag wie we terug zouden zien in het volgende seizoen. Met nog altijd een geweldige intro!

Zoop in Afrika: de eerste film

Het tweede seizoen werd uitgezonden in 2005, waarbij Alwin naar Amerika vetrok. Ook zagen we dat ze naar Afrika gingen. Hier kwam uiteindelijk de film Zoop in Afrika uit voort.

Film Zoop in Afrika
Via: Zoop in Afrika (cover)

Vervolgfilms van Zoop

Het derde en laatste seizoen eindigde in 2006, waarna nog een aantal herhalingen volgden. In totaal waren er drie films: Zoop in Afrika, Zoop in India en Zoop in Amerika.

https://www.youtube.com/watch?v=vFF8GTHsIG4&ab_channel=Studio100Fan1

Zoop: wist je dat…

  • Zoop eigenlijk Zoo Soap zou heten
  • Gaby heette in het begin Gaby Komproe, dit werd later Gaby Meerman
  • Alwin deed tussen mei 2005 en juni 2006 niet mee, hij was in Amerika om zijn opleiding af te maken.
  • Mike heet voluit Michaelangelo.
  • Er zouden kleine poppetjes van Zoop bij McDonalds uitgebracht worden, dit ging op het laatste moment niet door omdat Disney bezwaar had. McDonalds heeft namelijk een deal met Disney.
Zoopinafrika
Via: Wikimedia Commons | Sander 198, CC

Herinneringen ophalen van Zoop

Als je dacht dat je Zoop nooit maar zou kunnen bekijken, heb jij ongelijk. Op Videoland staan nu namelijk de drie seizoenen en alle films die zijn uitgebracht. Tijd om de momenten van Zoop te herbeleven en opnieuw te duiken in het fantastische verhaal!

Zoop herinneringen soapserie
Via: Zoop in Zuid-Amerika (capture)

Hoe is het nu met?

Hoe is het nu met de hoofdrolspelers van Zoop? Wij hebben het voor je uitgezocht met daarbij uiteraard ook recente foto’s van de acteurs. Wat doen ze nu? Check het snel op de volgende pagina!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer