Via: McLeod's Daughters (capture)

Wie kent de serie McLeod’s Daughters nu niet? Dit Australisch programma was begin deze eeuw razend populair. Inmiddels zijn we bijna 21 jaar later. Hoe gaat het nu met de cast? Wij zochten het uit!

McLeod’s Daughters

In McLeod’s Daughters volgen we de familie McLeod. Het geslacht leeft op een boerderij in Australië, en daar ze maken van alles mee. De serie was ontzettend populair, ook bij ons. De eerste aflevering verscheen in 2001, de laatste in 2008. Was jij gedurende die acht jaar een trouwe fan en kijker?

McLeod's Daughters
Via: McLeod’s Daughters (cover)

Hieronder de intro om weer even wat herinneringen op te halen!

Drover’s Run

Drover’s Run, zo noemde de prachtige boerderij waar de Australische familie heerlijk vertoefde. Al was het er niet iedere dag feest. Zo’n grote boerderij met veel dieren is ook hard werken. Daarbij was het echt een komen en gaan van nieuwe interessante personages.

Drovers run Mc'Leods daughters
Via: McLeod’s Daughters (capture)

Wist je dat…

Vooraleer we onze bevindingen aan je verklappen, nog even wat interessante wist-je-datjes over deze geweldige serie.

 • Het is de meest succesvolle Australische serie ooit. Per aflevering oogsten ze maar liefst 1,5 miljoen kijkers!
 • McLeod’s Daughters werd in meer dan 100 landen vertoond.
 • Lisa Chappell (Claire) vertrok uit de serie om verder te gaan met haar zangcarrière. Zou het haar gelukt zijn? Dat lees je op de volgende pagina!
 • Marshall Napier (Harry Ryan) is in het echte leven de vader van Jessica Napier (Becky).
Via: McLeod’s Daughters (capture)

Hoe gaat het nu?

Nu is de grote vraag natuurlijk: Hoe gaat het nu met de McLeod’s Daughters en de andere personages? Wij zochten het uit!

1. Claire McLeod (Lisa Chappell)

Lisa Chappell speelde Claire Mcleod in de serie. In het begin moest ze niets waten van Tess die opeens op Drover’s Run verscheen na de dood van hun vader. Uiteindelijk konden de zussen het wel goed met elkaar vinden.

Helaas haalde Claire het einde van de serie niet want ze kwam om in een tragisch ongeluk… Dat was zo een dood die je als goede fan maar moeilijk kon verwerken. Claire McLeod was ongetwijfeld een van de meest geliefde personages.

McLeod’s Daughters
Via: McLeod’s Daughters (capture)

In het echte leven bracht Lisa het er een stuk beter vanaf. Zo speelde ze in de film Coffin Rock en was ze te zien in tv-series als Stingers en The Cult. De inmiddels 53-jarige actrice kan ook erg goed zingen.

Zo bracht ze in 2006 een album uit genaamd When Then is Now en deed ze mee in een handjevol musicals. Ze trouwde in 2001 met Chris Taylor, maar dit huwelijk hield niet lang stand; in 2005 volgde een echtscheiding.

Afbeelding wordt geladen…

Wil je haar eens horen zingen?

2. Tess Mcleod (Bridie Carter)

Bridie speelde de derde Mcleods daughter genaamd Tess, en dat deed ze dondersgoed.

McLeod’s Daughters
Via: McLeod’s Daughters (capture)

Na de serie speelde Bridie onder andere in tv-shows als Rescue: Special Ops, Wild Boyz en 800 WordsDaarnaast had ze kleine rolletjes in enkele korte films en speelde ze Mevrouw Doyle in Emo the Musical. In 2004 trouwde de inmiddels 51-jarige actrice met ontwerper Michael Wilson. De twee zijn nog steeds samen en hebben twee prachtige kinderen!

3. Becky Howard (Jessica Napier)

De rol van Becky Howard wordt gespeeld door Jessica Napier. Ze was maar drie seizoenen in de serie, maar deed dat goed. Ze zette Becky Howard neer als een stoere chick. Toen ze in McLeod’s Daughter speelde was ze 22, maar Jessica acteert al sinds haar prille kinderjaren.

Leuke fun fact: Harry Ryan, de vader van Nick en Alex in de serie, werd gespeeld door Marshall Napier, de vader van Jessica in real life. Het ging er dus écht familiaal aan toe op de set.

Via: McLeod’s Daughters (capture)

Jessica speelde na McLeods Daughters in meerdere korte films. Daarnaast was ze te zien in tv-shows als All Saints, Sea Patrol, The Alice en Rescue: Special OpsDe inmiddels 42 jaar oude actrice trouwde in 2009 met haar partner David Adler en de twee hebben een prachtige dochter genaamd Emily, en een zoon Oliver. Persoonlijk zet Jessica zich erg in voor dierenrechten.

4. Jodi Fountain (Rachael Carpani)

Rachael Carpani speelde Jodi, de jongste telg van Mcleod’s Daughter. In het begin wist niemand wat ze aanmoesten met de nogal dromerige Jodi Fountain, maar ook zij werd in de harten van fans ontvangen. Ze was een van de weinige acteurs in alle seizoenen te zien.

Via: McLeod’s Daughters (capture)

Gedurende het filmen van de serie speelde Racheal in twee films: Hating Alison Ashley en Triangle. Na Mcleod’s Daughters speelde ze onder andere in series als Cane Scorched, NCIS: Los Angeles en Against The Wall. Rachel had een relatie met collega Matt Passmore (Marcus) maar ze gingen in 2011 uit elkaar. Ze is 41 jaar.

Op de volgende pagina zie je hoe het met de rest van de cast gaat. Zo ook met Dave! (zie #8)

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

12 gedachten over “Hoe is het nu met de cast van McLeod’s Daughters?”

 1. Ik ben fan van: Claire, Tess, Jodi, Megg, Kate, Stevie, Moira, Regan, Grace, Jasmin, eigenlijk alle vrouwen in de serie maar ik mis wel heel veel personages in dit lijstje van internet.
  In 2018 of 2019 toen ik 10 of 11 was werd deze serie herhaald en omdat mijn moeder het kende zijn we er naar gaan kijken, ik was meteen verslaafd!!!
  Ik ben de serie nu aan het kijken op youtube!!!
  10 jaar en al verslaafd aan de serie!!!
  De mcleod’s mogen van mij zeker terug komen, kom maar op met die film!!!

  Beantwoorden
 2. McLeods daughters is niet de enige mooie serie van Australia. Jammer genoeg wordt door de nederlandse zenders niet vaker die richting op gekeken. 800 words is een leuke serie. Back to the Rafters. Mrs Fishers mysteries en ga zo door.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer