Op een dag komt de Joodse Fran Fine aan de deur bij Broadway producer Maxwell Sheffield om make-up te verkopen. Ze wordt aangenomen als Nanny voor zijn drie kinderen. Dat is in het kort het verhaal van de succesvolle comedyserie ‘The Nanny’. De serie liep van 1993 tot 1999 en kende al die tijd een vaste cast. Hoe gaat het nu met ze?


Weet je nog?

Hier is de tune van ‘The Nanny’. Herinner je je hem nog?

1. Fran Fine (Fran Dreschler)

De spil van de serie en het gezin was natuurlijk Fran Fine. Binnen de kortste keren had ze iedereen in het gezin voor zich gewonnen. Ondanks botsende culturen bloeide iedereen op door Frans fratsen.  En het verbaasde niemand dat Maxwell smoorverliefd op haar werd.

Fran Fine had nogal een aparte lach en die werd vaak nagedaan:

Fran Dreschler ging na ‘The Nanny’ verder als actrice, producer en talkshow hostess. Nadat ze zelf kanker overleeft heeft, zet ze zich ook in voor andere patiënten. Daarnaast is ze actief in de politiek. Hier is ze te gast bij Dr. Oz in 2016.

2. Maxwell Sheffield (Charles Shaughnessy)

Weduwnaar Maxwell had door zijn drukke carrière weinig tijd voor zijn drie kinderen. Hoewel hij redelijk succesvol was, was zijn concurrent Andrew Loyd Webber hem steeds te slim af.

.

Acteur Charles Shaughnessy is een heuse Britse baron. Officieel wordt hij aangesproken met ‘lord’. Zijn bekendste rol is die van Shane in de soap Days of Our lives’. Tegenwoordig speelt hij veel gastrollen en is hij te zien op het toneel.

3. Niles (Daniel Davis)

Hoewel Fran natuurlijk de ster was in deze show, kwam Niles vaak wel heel dichtbij het stelen van de show. Butler Niles stond bekend om zijn rake opmerkingen en natuurlijk zijn niet aflatende afluisterpraktijken. Die hadden als doel C.C. Babcock, Maxwells zakenpartner, uit het leven van zijn baas te weren. Dat lukte min of meer. Niles trouwde zelf met haar!

Hier de leukste opmerkingen van Niles:

Daniel Davis is niet echt Brits, hoewel veel mensen dat denken vanwege het perfecte Britse accent van Niles. Ook in zijn andere heel bekende rol, die van Dr. Moriarty in ‘Star Trek: the Next Generation’ gebruikte hij een Engels accent.

4. C.C. Babcock (Lauren Lane)

C.C. was Maxwells zakenpartner. En ze wilde heel graag meer zijn dan dat. Maar ja, tegen Fran maakte ze geen kans. Hoewel C.C. Maxwell al jaren kende, onthield ze de namen van zijn kinderen maar niet.

.

Lauren Lane is tegenwoordig vooral veel te zien in het theater.

5. Maggie Sheffield (Nicholle Tom)

Maggie was de oudste dochter in het gezin. Ze was nogal een nerd. Maar dat veranderde onder invloed van Fran. Maggie werd een moderne jonge dame. Ze had ook een hechte band met Fran.

.

Nicholle Tom speelde ook in de Beethoven films in de tijd van ‘The Nanny.’ Tegenwoordig speelt ze vooral gastrollen. Haar zus is de bekende soapactrice Heather Tom, die bij ons in ‘The Bold and The Beautiful’ te zien was.

We hebben natuurlijk nog meer castleden uit The Nanny op de volgende pagina! Ontdek hoe het met Brighton, Grace en natuurlijk Frans moeder gaat… (zie #8)

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer