Iedereen heeft zich wel eens afgevraagd waar die kleine gaatjes onderin je t-shirt toch vandaan komen. Ligt het aan de kwaliteit van het t-shirt, de wasmachine of misschien wel je riem? Wij hebben het antwoord op dit oude mysterie!

Vertel, alsjeblieft, waarom?

Laten we beginnen met de definitie van ‘gaatjes in t-shirts’, wat wordt er nu precies mee bedoeld? Alhoewel iedereen het wel zal herkennen, het zijn gaatjes in de onderste regionen van het t-shirt waarbij er vaak een aantal gecentreerd zitten. Soms is er één enkel gaatje te zien, maar vaak ontstaan er gedurende de tijd steeds meer.

.

Nu zijn er vele fabeltjes te lezen over hoe deze gaatjes daadwerkelijk ontstaan, dit kan gebeuren in de wasmachine, heeft met de kwaliteit te maken of je schuurt misschien te hard tegen de aanrecht tijdens het afwassen. Ook krijgen motten en katten vaker de schuld van dit veel voorkomende ongemak, maar niets is minder waar..

t-shirtholes copy

De reden…

De echte reden waarom deze kleine, vaak irritante, gaatjes in t-shirts verschijnen heeft deels te maken met hoe shirts worden gemaakt. Hier wordt gebreid met een enkele draad, dat wil zeggen dat als deze los gaat, er direct een gaatje zal ontstaan.

Het kan gebeuren door de riem, die licht in het shirt blijft haken, maar ook aanraking van andere voorwerpen kan ervoor zorgen dat er een draadje kapot gaat en dus direct een gaatje ontstaat. Het is dus het gevolg van een ‘kleine aanraking’ en resulteert direct in een gaatje. Omdat ook kwalitatief hoogwaardige shirts met een enkele draad gemaakt worden, zijn deze ook slachtoffer van het gaatjes-gate! Zo, dat was niet zo spannend toch, maar we weten het nu wel, jihaaa!

Lees ook: 18 geweldige (en spannende) herinneringen aan de schoolfotograaf!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer