12 dingen die de JEUGD uit het vorig millennium kenmerken!

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Tijden veranderen, net zoals de kinderen die er in opgroeien. De maatschappij is de afgelopen decennia werkelijk in spoedtempo veranderd. Dit heeft als resultaat dat de jeugd vandaag de dag zich moeilijk kan inbeelden hoe de tijden vroeger waren. Daarom presenteren wij je een lijst van 12 herkenbare situaties voor de jeugd van vroeger en onbekend voor de hedendaagse jongeren.

1. Iemand bereiken via de huistelefoon

Dat de mobiele telefoons nog niet zo enorm lang bestaan, weet iedereen. Kinderen van vroeger hadden er dus geen. Als zij een klasgenoot wouden bellen om te vragen of er huiswerk was tegen de maandag, moest dat via de huistelefoon. Als er dan niemand thuis was, had je gewoon pech.

2. Enkel online kunnen als niemand de telefoon gebruikte

Bellen en surfen? Dat ging gewoonweg niet tegelijk. Laat staan dat mobiele data bestond. Als je moeder aan het bellen was, moest je dus maar een tijdje wachten met die computer.

3. Filmtijden opzoeken in de krant

Als je een oogje had op iemand en hem/haar wou meenemen naar een romantische film of als je met je vrienden het weekend wou vieren in de bioscoop, moest je eerst wel de uren van de film die je wou zien opzoeken in de krant. Websites waren toen nog enorm exclusief.

4. Foto’s met een wegwerpcamera i.p.v. smartphone!

Zo een camera kocht je éénmalig. Als alle foto’s op waren bracht je hem naar de fotograaf en over een weekje kon je het resultaat gaan ophalen in een enveloppe.

5. Afspreken moest enorm duidelijk gebeuren

Het was niet mogelijk om je vriend of vriendin te waarschuwen als je het niet op tijd ging halen. En ook niet omgekeerd. Op tijd komen was dus een must.

6. Spelconsole’s zonder een verlicht schermpje

We zijn er nog niet… lees verder op de volgende pagina! Herken jij #9?

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...