7. Vroeg opstaan voor je favoriete tekenfilms

In de tijd voor het streamen moest er echt nog een wekker gezet worden voor het begin van een programma dat je wou zien. Tijdens de kinderjaren betekende dat vooral vroeg opstaan op zondag om tekenfilmpjes te kunnen kijken.

8. Een “anti-shock” discman die nét niet in je jaszak paste

De frustratie hiervan zullen zelfs kinderen met de grootste IPad niet snappen.

Kids these days won’t understand the struggle

9. Kaartlezen

Als je ergens heen wou gaan, moest je eerst de weg vinden op een kaart en proberen de route te onthouden of over te schrijven. Zo een kaart was veel te groot om volledig mee te nemen. Wat een avontuur was dat!

10. Praten met mensen

In tegenstelling tot nu, was praten met onbekende mensen vroeger volkomen normaal. Als je nieuwe vrienden maakte, was dat door een gesprek dat je aanging en niet door een vriendschapsverzoek op Facebook.

11. Een camera maakte indruk

Een camera was indertijd een gigantisch ding dat een serieuze indruk achterliet. Filmen of gefilmd worden was ook iets speciaal en als er ergens in het openbaar iemand met een camera rondliep trok dat direct je aandacht. Toen werd nog niet alles 24/7 gefilmd en op Snapchat, YouTube, Instagram of Facebook gedeeld.

12. Batterijen gebruiken

De enige opladers die wij gekend hebben waren die van oplaadbare batterijen. In elk draagbaar apparaat moesten batterijen gestoken worden.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer