Prachtig en ontroerend: een lerares die tegen borstkanker strijdt, wordt op prachtige wijze in het zonnetje gezet door de leerlingen van haar school.

Ieder jaar zingt dit schoolkoor van een openbare school in New York een lied tijdens de laatste repetitieklas van het jaar. Dit jaar is voor een speciaal nummer gekozen. Het wordt ook nog eens gezongen voor een speciaal persoon. Een van de favoriete leraren van de school vecht tegen borstkanker en is in haar strijd een inspiratie voor de hele school.

Koor-zingt-lerares

De lerares in kwestie, Adriana Lopez, kan haar ogen niet droog houden als ze wordt toegezongen door haar leerlingen. Ze zingen een aan haar aangepaste versie van “I’m Gonna Love You Through It”, een lied gecomponeerd door een vrouw die zelf borstkanker heeft overwonnen. De kinderen en voorzanger zingen juist haar toe, omdat ze ondanks haar ziekte altijd toewijding en tomeloze inzet heeft gehad voor haar leerlingen…

Het is indrukwekkend om te zien en je moet met name goed luisteren naar de tekst van het lied.

[mashvideo]

 

Het schoolkoor PS22 heeft vaker covers gezongen en daarmee het internet veroverd. Veelal ook gekoppeld aan goede doelen! Deelnemers zijn gewone New Yorkse leerlingen van deze openbare school, niet speciaal toegelaten! In het de volgende video zie je zingen voor Lady Gaga met een Gaga-medley… indrukwekkend en inspirerend!

 

 

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer