Zo gaat het 30 jaar later met Kloontje uit het Land van Ooit

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

land van ooit kloontje

Kloontje kennen we allemaal. Deze vrolijke mascotte verblijde elke bezoeker van het Land van Ooit en speelde ook de hoofdrol in de televisieserie Kloontje het Reuzenkind! Hoe gaat het nu, bijna 30 jaar later, met dit vrolijke meisje?

Wij zochten het uit!

Het Land van Ooit

Iedereen die opgroeide in de jaren 80 of 90 is weleens in het Land van Ooit geweest. Dit sprookjesachtige pretpark in Drunen werd in 1989 opgericht door de voormalig directeur van de Efteling.

Het Land van Ooit was meer dan een pretpark.

Het was een denkbeeldig land met allemaal fictieve wezens zoals de Ooiters, niet-Ooiters, ridders, lakeien, reuzen en nog veel meer! Het park had zelfs zijn eigen valuta genaamd OoitSent.

In het Land van Ooit gold: Kinderen zijn de baas, niet hun ouders!

Land van Ooit Plattegrond kaart
Via: Facebook | Wij Willen Het Land Van Ooit Terug

Lees ook: 16 fantastische herinneringen aan het ‘Land van Ooit’!

Volkslied

Dit park had zelfs – als enige pretpark ter wereld – zijn eigen volkslied:

Kloontje het Reuzenkind

Een van de beroemdste figuren van Het Land van Ooit was Kloontje. Kloontje was de beste vriend(in) van alle kinderen en werd door velen gezien als de mascotte van het pretpark.

Kloontje was een fictief figuur van 5 jaar oud. Typerend waren de twee staartjes, paarse kleding, de aardbei op haar neus en de boom die op haar hoofd groeide.

Ook had Kloontje haar eigen televisie serie:

Natasha van Maanen

Kloontje werd in de serie Kloontje het Reuzenkind gespeeld door Natasha van Maanen. Zij speelde het 5-jarige meisje van 1993 – 2003. In 2003 hield ze ermee op. Het park kwam in handen van anderen en Natasha stond niet achter de filosofie van deze mensen.

Ze vond dat het park ’te commercieel’ ging denken. Ook wilde ze graag meer tijd met haar kinderen doorbrengen.

land van ooit kloontje
Via: Het Land van Ooit (capture)

Hoe gaat het nu met Kloontje?

Wij waren (of zijn eigenlijk nog steeds) compleet fan van de gekke en originele Kloontje en zijn van mening dat Natasha van Maanen hier een erg mooie rol heeft weggezet! Hoe gaat het bijna 30 jaar later eigenlijk met Natasha, oftewel Kloontje?

Van Land van Ooit naar de Efteling

Na het spelen van Kloontje ging Natasha aan de slag bij de Efteling. Hier werkte ze aan kleine voorstellingen in het park en speelde ze zelfs mee in een voorstelling. Daarna hield ze zich vooral bezig met het houden van exposities waar ze de kunstwerken van haar vader laat zien.

Dit doet zij nu nog steeds met veel plezier.

Ook Natasha eigenaar van Buro Beeldwerk, een evenementen bureau voor theatershows. Hieronder een foto van hoe Natasha er NU uitziet:

Via: Facebook / Natasha van Maanen (embed)

Lekker gek doen kan ze nog steeds!

Natuurlijk moet het met een jarenlange rol als Kloontje het Reuzenkind een beetje erin zitten, maar je ziet gewoon de vrolijkheid eraf spatten!

Via: Facebook / Natasha van Maanen (embed)

We zijn in ieder geval nog steeds fan van Kloontje / Natasha en hopen natuurlijk altijd op een reünie! Of dat in het oude Land van Ooit zal zijn is maar de vraag…

Hoe gaat het nu met ‘Het Land van Ooit’?

Het unieke en middeleeuws getinte pretpark kwam helaas vaak in de financiële problemen. Zo ging het park in 2006 failliet. Het Land van Ooit beleefde vervolgens een doorstart, maar de bezoekersaantallen vielen tegen.

In 2007 werd het park failliet verklaard en sloot het voor altijd zijn deuren. Hoe staat het Land van Ooit er nu bij? In 2015 maakte Ralph Denessen een drone-video van het verlaten Land van Ooit.

Waarschuwing: De volgende beelden zijn niet voor mensen met tedere hartjes!

Het park is inmiddels wel weer open voor wandelaars. Dus je kan zelf weer ervaren hoe het is om langs het roze huis te lopen. Helaas voor ons: zonder Kloontje, want die zijn er niet langer de baas…

Jouw herinneringen aan Kloontje?

Wat vond jij altijd van Kloontje en vind je dat ze veel of juist niet veranderd is? Met wie ben jij vroeger naar het Land van Ooit geweest?

Laat het ons weten in de comments!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...