Maar er was nog veel meer in Maastricht, we hebben nog meer herinneringen!

6. Na 3 uur ’s nachts in de rij staan voor de Celebration

De Celebration heeft hoogtij-dagen gekend, waarbij er altijd een rij stond. Velen deden dit feestcafé op het Vrijthof aan om na 3 uur, als de meeste kroegen dicht gingen, toch nog een uurtje of twee verder te feesten. Natuurlijk met uitsmijters ‘Maurice en Paul(tje)’. Vergeet ook toilet-mevrouw Annie niet, onze heldin!

Via: TheAgenda
Afbeeldingen via TheAgenda

7. Boven eten (en keten) bij Snacksons op het Vrijthof

Was je overdag in de stad, dan ging je even een hapje eten bij Snacksons. Dat deed je niet beneden in de ongezellig ruimte, maar in de felroze ingerichten eetgelegenheid die boven gecreëerd was. Het voelde even als de serie Full House, maar dan met uitzicht op het mooiste plein van Nederland ‘Ut Vriethof’.

8. Dronken de trap bij de Coopersbar/Metro proberen af te gaan

Herinner je de CoopersBar (vroeger Metro) nog op het Amorsplein? Daar, die trap, daar zijn vele enkels verstuikt en knieën kapot gegaan. Ouch!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto via TheAgenda

9. Natuurlijk niet te vergeten: de student uithangen!

Avondje drinken bij Tragos, Circumflex, Koko, Amphytrion of de vele onafhankelijke disputen… Lekker goedkoop bier er was altijd iets te beleven! Iedereen in groepjes van dezelfde opvallende felgekleurde truien, polo’s en/of dasjes en aan het einde van de avond onderling ruzie of juist hevige romantiek! Dronken sowieso!

Feest

10. Een bioscoopavondje in de Palace

De enige bioscoop waar je WEL genoeg ruimte had voor je benen! Natuurlijk mooi authentiek pand… dat was nog eens een mooie ervaring!

Palace

11. Dansen in de Kadans

Natuurlijk moeten we ook de Kadans niet vergeten op de Kesselskade, een ‘dancing’ waar je boven lekker rustig kon zitten en beneden helemaal kon losgaan in de ‘donkere’ kelder.


12. Meta, de ‘club’ op de markt

Naast de Printemps, was ook de ‘Meta’ nog te vinden op de markt. Ook hier stond je in de rij voordat je naar binnen kon, maar ze hadden wel heerlijke ‘Fireball-shotjes’.

Meta

Heb jij nog tips? Laat het weten in de reacties en wij vullen het artikel verder aan!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer