Mannen parfum: 12 typerende geurtjes van vroeger

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

20

Laatste update:

20

Parfum mannen vroeger

Parfums in alle geuren en kleuren te koop, maar vroeger roken bijna alle mannen hetzelfde. Als je eerlijk bent, de ene parfum stonk erger dan de ander.

Sommige mannen luchtjes, zoals wij parfums noemden, zijn nog steeds te koop maar wij hebben ze (bijna allemaal) afgezworen. En dat is maar goed ook!

Smells like teen spirit

Het was al erg genoeg dat volwassen mannen die vieze parfums dagelijks op deden. Spuiten maar, hier een spray, daar een spray. En de rest van de wereld eromheen moest het er maar mee doen.

Parfum mannen geurtjes vroeger
Via: peakpx.com, CC

12 mannen geurtjes van toen

Laten we even wat mannen parfum van vroeger terughalen. Welke van deze parfums heeft jou het meest gestoord? Of zat er eentje tussen die te doen was en die jij dus wel eens leende?

Let op, wij hebben ook wat aftershaves ertussen staan. Die waren misschien wel het ergst, uhm, het lekkerst.

1. Old Spice

Oudere mannen droegen Old Spice. Het leek wel in de wet vastgelegd. Rook jouw opa ook naar Old Spice?

Old Spice parfum vroeger
Via: flickr.com | Mike Mozart, CC

Gek genoeg was Old Spice bedoeld voor sexy, gespierde échte mannen… en centaurs natuurlijk. Die mogen wij niet vergeten.

Old Spice was verreweg de meest bekende en was alleen bedoeld voor mannen met normen en waarden.

2. Ralph Lauren – Polo

Het woord Polo wordt geassocieerd met macht, stijl en intrige en daarom koos Ralph Lauren voor deze naam. Ken jij veel mannen die dit uitstralen én Polo dragen? Wij geven toe, van de 13 in dit rijtje, was Polo misschien de minst erge. Wist je trouwens dat tabak het hoofdingrediënt is?

Natuurlijk had je begin jaren ’90 ook het typerende en bekende blauwe flesje van Polo Sport.

Polo sport parfum jaren 90 vroeger
Via: Polo Sport (cover)

3. Roma – Uomo

Roma betekende passie. Laura Biagiotti doet het overigens nog steeds goed. Wie er een neusje voor heeft, koos geheid deze uit voor het schoolfeest. En denken dat je lekker rook tijdens het schuifelen.

Roma parfum vroeger
Via: Roma (cover)

4. Dior – Fahrenheit

Dit was een parfum die uren bleef hangen. Je rook het meteen als iemand Fahrenheit op had. Volgens deze meneer is het ook echt vintage en past het bijvoorbeeld prima bij een cowboy. Dus als je geen cowboy bent, don’t try this at home.

5. Aramis

Aramis werd een special blend genoemd. Vernoemd naar de bekende musketier en het heeft een muskusachtige lucht. En toch was het een stinkerd!

6. Opium

Zwaar overdreven en over de top. Een perfecte parfum voor iemand als James Bond. Niet voor de gewone man die op zondag het vlees aansnijdt… Papa, waarom nou? Jij bent echt geen 007…

Mannen parfum: 12 typerende geurtjes van vroeger
Via: Opium (cover)

7. Paco Rabanne

Voor de romantici, de dweperige mannen, was er Paco Rabanne. Hoewel deze mode-ontwerper de gekste designs voor vrouwen maakte, hield hij het met zijn cologne toch best subtiel. Alleen de reclames waren een beetje too much.

8. Obsession for men

Een ware obsessie hadden mannen hiermee. Nog zo een zwaar luchtje wat bleef hangen. Je rook het de hele dag.

Calvin Klein Obession
Via: Wikimedia Commons | Pam Pritchard, CC

9. Hugo Boss – HUGO

Sommige mannen roken best lekker. Maar misschien waren het de reclames die de hartjes van ons dames sneller deden kloppen. Wat een hunks!

In 1998 kwam Hugo Boss met een nieuw typerend flesje voor haar BOSS parfum. Vele tieners in de late 90’s waren meteen verkocht.

Hugo Boss parfum
Via: Wikimedia Commons | CoffeeAddict, CC

10. Musk for men

De hunks onder de mannen droegen natuurlijk Musk. Dat kon ook niet anders. Maar ook de posters waren behoorlijk prettig voor het oog.

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Afbeelding wordt geladen…

11. Joop!

Djoep, of zeg jij gewoon Joop? Hoe je het ook uitspreekt, dit kennen de yuppen wel. Joop! was classy, een geur die past bij een heel mooi gespierd lichaam.

Joop poster parfum
Via: JOOP (poster)

12. Drakkar Noir

Over reclames gesproken. Drakkar Noir moest er wel heel wat van maken. Die geur! Geef maar toe mannen, deze heb jij zeker weten één keer gedragen.

Jouw favorietje luchtje

Staat jouw parfum er niet tussen maar was het een behoorlijke stinkerd? Laat dan een reactie achter!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

20 gedachten over “Mannen parfum: 12 typerende geurtjes van vroeger”

 1. Toevallig vond ik Amando Noir erg lekker ruiken bij mij vriendje, en toen het uitraakte kocht ik steeds voor mijn nieuwe vriendjes dezelfde geur. Later was Boss ook prima en Joop……

  Beantwoorden
 2. Drakkar Noir
  Essencia by Loewe
  Cacharel pour L’homme
  L’eau D’issey

  Ik RUIK het gewoon allemaal nog, en die Cacharel zit nog steeds in m’n repertoire want dat is een verrekt lekkere geur 🙂

  Beantwoorden
 3. ik had vroeger (begin jaren 90) 2 buurjongens. Ze waren gabbers. die hadden altijd een bepaalde geur op. Later hoorde ik dat dat geurtje erg bekend en populair was in de gabberscene..het leek op een wietgeur , maar het was geen wiet. jammer genoeg ben ik die jongens uit het oog verloren om te vragen hoe dat geurtje heette. heeft iemand een idee of kent iemand die het geurtje misschien die ik bedoel? ik hoor het graag.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...