Een meisje uit Canada met de naam Caitlin Prater-Haacke werd enorm gepest op school. Op een dag werd haar kluisje opengebroken op school en haar iPad gejat om vervolgens allerlei vervelende berichten op haar Facebook te zetten.

Het is voor te stellen dat de gevolgen hiervan niet allemaal even prettig zijn, maar Caitlin liet het er niet bij zitten. Ze nam geen wraak, maar probeerde de wereld een kleine beetje te veranderen, iets dragelijker te maken. Ze kocht post-its en plakte de hele school vol met briefjes waarbij op elk exemplaar een motiverende en positieve tekst stond geschreven. Ze wilde hiermee vreugde, geluk en vriendelijkheid verspreiden en dat is haar gelukt. 

Iets negatiefs omzetten in iets positiefs is een kracht die Caitlin bezit. Een ware heldin!

Hopelijk stop het…

We hopen dat pesten snel stopt. Het is niet alleen een zeer domme en vaak zwakke uiting, maar heeft daarnaast ook nog eens zo’n grote invloed op het slachtoffer. De schuld en oplossing moet niet altijd bij de school worden gezocht, maar ouders (niet alleen van de pester, maar in sommige gevallen ook het slachtoffer en dan vooral in samenwerking) moeten een veel actievere rol nemen in dit proces!

Ook volwassene!

Ook volwassenen die pestgedrag vertonen (bijvoorbeeld op de werkvloer), zouden eens na moeten gaan, waar ze mee bezig zijn en voor wie ze dit eigenlijk doen. Pas dan kom je erachter dat juist de pester vaak een zeer zwak karakter (maar grote mond) heeft…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer