Via: youtube.com (capture) | Fullgoals

7. Van Nistelrooy neemt wraak op irritante verdediger Andorra

Een bijzonder moment in deze opsomming van historische voetbalmomenten van Oranje komt uit een kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen het nietige bergstaatje Andorra. Je weet wel: een team van banketbakkers, postbodes en andere amateurvoetballers. Als Ruud van Nistelrooy een penalty op de paal schiet, wordt hij recht in zijn gezicht uitgelachen door Andorra-verdediger Antoni Lima. Ruud is als de olifant uit de Rolo-reclame, want hij vergeet het voorval niet. Als hij later alsnog een doelpunt maakt, rent hij meteen op de treiterkop af. Let goed op wat hij dan doet. Held!

8. Van Basten scoort fantastisch in de EK-finale van 1988

Eigenlijk was de voorzet niet zo heel goed, maar Marco van Basten nam de bal toch maar ineens op zijn slof: pats 2-0 tegen de Sovjet-Unie. Wie is er niet gek geworden na deze goal?

9. De teen van Casillas

Er zijn mensen die dit fragment uit 2010 nog steeds niet kunnen zien. Nederland speelt de finale van de WK tegen Spanje en het staat lang 0-0. Zo’n 16 miljoen mensen maken zich klaar om onbeschrijflijk hard te gaan juichen, wanneer Arjen Robben alleen op doelman Casillas af gaat. Robben schiet en de keeper kan net zijn teen tegen de bal aan krijgen, waardoor-ie niet in de goal gaat. Uiteindelijk wint Spanje met 1-0 in de verlenging. Grrrr.

10. Op de paal in de 89ste minuut…

Oké, nog èèn verdrietig moment. Het is 1978 en Nederland staat net als vier jaar eerder in de finale van het WK voetbal, nu tegen gastland Argentinië. De stand is 1-1 en het lijkt een verlenging te worden. Maar dan krijgt Rob Rensenbrink een kans. Hij tikt de bal langs de keeper, maar raakt de de paal. Twintig centimeter naar rechts en Oranje was wereldkampioen geworden. Nu wint Argentinië in de verlenging…

11. Is het zo’n dag? Jaaaaa, het is zo’n dag! De 5-1 van Robben tegen Spanje

Spanje met 5-1 verslaan is prachtig. En het commentaar bij de laatste goal van die wedstrijd ook. Kijk, luister en huiver.

12. De streep van Giovanni

Giovanni van Bronckhorst vond het nodig om in 2010 tegen Uruguay eens goed uit te halen van grote afstand. Best een aardig doelpunt om mee af te sluiten.

Heb je het droog gehouden?

Bij welk moment kreeg jij kippenvel? Of hebben we er nog een vergeten? Laat het hieronder in een commentaar weten.

Via gifs.nl

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer