13 nostalgische Britse series die vroeger voorbij kwamen

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Keeping up appearance Britse series featured

Had jij (eventueel door jouw ouders) ook een voorliefde voor allerlei Britse series? Deze series kwamen vaak op zowel Britse kanalen als op de Nederlandse zenders. Als kind kreeg je het dubbel voorgeschoteld.

Welke van deze serie kun je nu door jouw ouders niet meer uitstaan? Weet je trouwens dat de meeste Engelse series nog worden uitgezonden. Mocht je nog even willen nagenieten.

Britten hebben rare humor

Het hierboven beschreven dachten wij als kind dagelijks. Je had natuurlijk vroeger spannende televisieseries en zelfs onze eigen retro comedy’s, maar je tot slot had je ook die gekke Britse series.

Satire, sarcasme, zwaar overdreven personages en als klap op de vuurpijl was alles zo voorspelbaar.

Keeping up appearance Britse series
Via: flickr.com | Insomnia Cured Here, CC

Welke van deze series vond jij het minst leuk om samen naar te kijken? Maar zeg eens eerlijk, kijk jij er nog steeds soms stiekem even naar? Dit soort beelden staan in ieder geval voorgoed gegrift in je geheugen. Lekker hé?!

1. Wordt u al geholpen?

Grace Brothers is een warenhuis waar van alles misgaat. Niet gek ook, alle personeelsleden lijken met andere dingen bezig te zijn dan met verkopen. Hun persoonlijke leven overheerst alles.

Het warenhuis raakt langzaam in verval en dat betekent angstige tijden voor het personeel en hilarische manieren om de boel te redden. Schunnige grapjes waren trouwens heel normaal, alleen begrepen wij die toen nog niet.

2. Benny Hill

Over schunnig gesproken. Werd er eigenlijk gesproken in Benny Hill? Blijkbaar vonden veel ouders deze korte stukjes met vunzige mannetjes heel erg leuk.

Wij weten nog steeds niet waarom. Kun jij het ons uitleggen? Snap jij deze bijvoorbeeld? En dat liedje is zo irritant.

3. Desmond’s

Ken je Desmond en Porkpie nog? In die tijd waren er weinig series over donkere mensen maar het kwam op gang. Desmond was anders dan de rest omdat het draaide om de werkplek van Desmond en dat hij terug wilde keren naar zijn geboorteland.

Het was echt heel erg gericht op Londen en voor ons kids was het niet echt herkenbaar.

4. Fawlty Towers

Zou jij in een hotel verblijven waar de manager zo vervelend is? Hij snauwt iedereen af en is totaal niet gastvriendelijk. En waarom lachten al die volwassenen om Manuel?

5. Bergerac

Jim Bergerac, de detective, deed lekker wat hij zelf wilde op het eiland Jersey. Hij loste de gepleegde misdaad op zijn manier op. Colombo was cooler maar Bergerac kon er ook mee door. Onze ouders hadden misschien een beetje smaak.

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

6. ‘Allo ‘Allo!

Britten hebben heel duidelijk geen talenknobbel. Ze spreken alles verkeerd uit, en het gekke is, zij spreken geen Duits en Frans maar gewoon Engels met een ondefinieerbaar accent. Allo Allo zat vol gekke figuren die vaak in herhaling vielen.

Van alle series is dit wellicht het meest uitgezonden.

7. Blackadder

Rowan Atkinson kennen wij natuurlijk als Mr. Bean, de brabbelend miskleun die overal een knuffel nijn mee naartoe sleept. Hij heeft echter ook wat meer op zijn kerfstok. Mr. Bean was nog begrijpelijk, maar Blackadder was een serie die onze ouders wel hadden mogen overslaan.

Vooral het eerste seizoen zat vol met historische boring facts, maar daarom sloeg deze ook niet echt aan. De seizoenen erna waren gelukkig wat leuker.

8. Dempsey and Makepeace

Dit politie duo was toch best cool, dat geven wij eerlijk toe. Wist je dat ze in het echt ook een stel waren. Ze hebben zelfs een zoon samen. Vroeger wilde ik wel bij Scotland Yard horen. Deed jij ze ook na?

Dempsey and Makepeace Britse series
Via: flickr.com | Jacob Whittaker, CC

9. Oh Moeder, wat is het heet

Birma, de Tweede Wereldoorlog, dat was waar deze serie zich afspeelde. Een niet zo heldhaftig groepje toneelspelers wordt naar het front gestuurd om de soldaten op te vrolijken en moed te geven voor de strijd. Wat ze geven, is onduidelijk en of het hielp al helemaal niet.

Wij kinderen weten alleen nog dat er een enorme schreeuwlelijk in de serie speelde die de hele tijd lovely boys zei. Waarom eigenlijk? Was het geschreeuw nodig?

10. Keeping up appearances

Bucket of Bouqet? Hoe noem jij deze posh lady of the house? En wie heeft ooit haar zoon Sheridan ontmoet? Het schijnt een fantastische kerel te zijn. Wat zou jij doen als jouw buurvrouw zo een stem had? Verhuizen misschien?

En was die Chinese takeaway zó grappig dat het iedere keer moest worden herhaald? Weer dat herhalen. Daar hielden die Britten wel van.

11. The young ones

Vieze, ranzige mannen die samenwonen en eigenlijks niets doen. Dat was de Young Ones. Ze studeerden wel, maar daar zag je weinig van terug in de serie. Welke van de 4 vond jij de mafste? En waarom werd alles opgelost met geweld? En hoezo die band iedere keer ertussendoor?

Zo veel vragen… Wij snappen deze serie duidelijk niet. Jij wel?

12. Absolutely Fabulous

Er is eentje in de lijst die wij wel begrepen. Die wel hilarisch was, ondanks de vele herhalingen en grapjes die wij toen niet begrepen. 2 dronken vrouwen die nog leven in de flower power tijd, seksuele revolutie en vrijheid blijheid DARLING!

Zo een moeilijke plot was het niet. Welke van de 2 dames was jouw favoriet? Edina of Patsy?

13. George and Mildred

Van asociaal duo naar man en vrouwlief George and Mildred die ook nogal opvallende verschijningen zijn. Mildred is niet moeders mooiste maar wel ontzettend lief, George is simpelweg een rare snoeshaan die anderen, zoals de buurman, goed weet te irriteren.

Terugkerend thema, weer dat herhalen, is dat George iets doms doet, Mildred voor schut zet en zij de boel weer moet sussen. En geld, oh wat houdt George van geld. Alleen heeft hij er zeer weinig van en dat probeert hij met quick wins aan te vullen, wat hem nooit lukt.

Was dit ook jouw favoriete intro van de serie?

of toch deze waar George Mildred achterlaat?

Jouw favoriete Britse series?

Welke van deze Britse series kan jij nu dromen of misschien zelfs door je ouder niet meer uitstaan? Of zijn ze allemaal even erg?

Laat het ons weten in een reactie onderin. Wij horen het graag!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “13 nostalgische Britse series die vroeger voorbij kwamen”

Plaats een reactie

Share to...