Keeping up appearance Britse series featured

Via: Keeping up appearances (capture)

Had jij (eventueel door jouw ouders) ook een voorliefde voor allerlei Britse series? Deze series kwamen vaak op zowel Britse kanalen als op de Nederlandse zenders. Als kind kreeg je het dubbel voorgeschoteld. Welke van deze serie kun je nu door jouw ouders niet meer uitstaan? Weet je trouwens dat ze allemaal nog worden uitgezonden. Mocht je nog even willen nagenieten.

Britten hebben rare humor

Het hierboven beschreven dachten wij als kind dagelijks. Je had natuurlijk vroeger spannende televisieseries en zelfs onze eigen retro comedy’s, maar je tot slot had je ook die gekke Britse series. Satire, sarcasme, zwaar overdreven personages en als klap op de vuurpijl was alles zo voorspelbaar. Welke van deze series vond jij het minst leuk om samen naar te kijken? Maar zeg eens eerlijk, kijk jij er nog steeds soms stiekem even naar? Dit soort beelden staan in ieder geval voorgoed gegrift in je geheugen. Lekker hé?!

Keeping up appearance Britse series
Via: flickr.com | Insomnia Cured Here, CC

1. Wordt u al geholpen?

Grace Brothers is een warenhuis waar van alles misgaat. Niet gek ook, alle personeelsleden lijken met andere dingen bezig te zijn dan met verkopen. Hun persoonlijke leven overheerst alles. Het warenhuis raakt langzaam in verval en dat betekent angstige tijden voor het personeel en hilarische manieren om de boel te redden. Schunnige grapjes waren trouwens heel normaal, alleen begrepen wij die toen nog niet.

2. Benny Hill

Over schunnig gesproken. Werd er eigenlijk gesproken in Benny Hill? Blijkbaar vonden veel ouders deze korte stukjes met vunzige mannetjes heel erg leuk. Wij weten nog steeds niet waarom. Kun jij het ons uitleggen? Snap jij deze bijvoorbeeld? En dat liedje is zo irritant.

3. Desmond’s

Ken je Desmond en Porkpie nog? In die tijd waren er weinig series over donkere mensen maar het kwam op gang. Desmond was anders dan de rest omdat het draaide om de werkplek van Desmond en dat hij terug wilde keren naar zijn geboorteland. Het was echt heel erg gericht op Londen en voor ons kids was het niet echt herkenbaar.

4. Fawlty Towers

Zou jij in een hotel verblijven waar de manager zo vervelend is? Hij snauwt iedereen af en is totaal niet gastvriendelijk. En waarom lachten al die volwassenen om Manuel?

5. Bergerac

Jim Bergerac, de detective, deed lekker wat hij zelf wilde op het eiland Jersey. Hij loste de gepleegde misdaad op zijn manier op. Colombo was cooler maar Bergerac kon er ook mee door. Onze ouders hadden misschien een beetje smaak.

.

6. ‘Allo ‘Allo!

Britten hebben heel duidelijk geen talenknobbel. Ze spreken alles verkeerd uit, en het gekke is, zij spreken geen Duits en Frans maar gewoon Engels met een ondefinieerbaar accent. De serie zat vol gekke figuren die vaak in herhaling vielen. Van alle series is dit wellicht het meest uitgezonden.

7. Blackadder

Rowan Atkinson kennen wij natuurlijk als Mr. Bean, de brabbelend miskleun die overal een knuffel nijn mee naartoe sleept. Hij heeft echter ook wat meer op zijn kerfstok. Mr. Bean was nog begrijpelijk maar Blackadder was een serie die onze ouders wel hadden mogen overslaan. Vooral het eerste seizoen zat vol met historische boring facts, maar daarom sloeg deze ook niet echt aan. De seizoenen erna waren gelukkig wat leuker.

We hebben nog 6 geweldige nostalgische Britse series op de volgende pagina. Ken jij ze allemaal nog, ook die gekke vriendinnen? (zie 12.)

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “13 nostalgische Britse series die vroeger voorbij kwamen”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer