ola ijsjes kaart vroeger

Via: Ola (capture)

Wanneer je vroeger tijdens een dagje uit met je ouders een ijsje mocht uitkiezen, kon je dag niet meer stuk! Niks lekkerder als bijvoorbeeld een raketje of een heerlijk perenijsje. Enige lastige was dat er altijd zoveel ijsjes waren om uit te kiezen.

Heerlijke ijsjes van vroeger…

Natuurlijk maakte je oma vroeger het beste ijs ooit en dat is iets wat je nooit zal vergeten. Maar naast het zelf ijs maken, waren er natuurlijk de lekkerste ijsjes uit de (ijs)winkel of snackbar…

Hieronder 17 nostalgische ijsjes die je sowieso nog herkent van vroeger! Laat in een reactie onderin weten wat jouw favoriete ijs van vroeger was! Ook als we een lekker ijsje vergeten zijn…

1. De Split

2. Fruit Joy (stoplicht ijsje)

Natuurlijk ken je dit geweldige ijsje van de even zo geniale reclame met het stoplicht… Niet voor niets is dit ijsje dan ook het stoplicht ijsje gaan heten!

3. Het Raketje

4. De Sky

5. De Twister

Twister ijs vroeger
Via: flickr.com | Sinéad Cochrane, CC-NC

6. De Calippo

Calippo ijs vroeger
Via: flickr.com | Modesto del Río, CC

7. De Cornetto

Via: giphy.com

8. Solero Shots

Solero Shots
Via: youtube.com (capture) | colombostef

9. Smarties Pop Up

10. Timon & Pumba ijs!

Natuurlijk hadden onze Leeuwenkoning helden Timon en Pumba ook een eigen ijsje en wel eentje met ‘beestjes’ erin… Hakuna Matata!

Via: Nestle

11. Max Schatkistijsje

12. De Wafeltrio

IJs wafeltrio vroeger
Via: Wikimedia Commons | ~~, CC

We gaan nog heerlijk verder met de 17 ijsjes die je sowieso nog herkent van vroeger! Geef in een reactie onderin aan, welke van deze ijsjes jouw favoriet was!

13. De Frigo Pie

14. De Dubbellikker

15. De Knettertop

ijsjes

16. Het Speedy ijsje

Nog zo’n klassieker en waarschijnlijk herkennen velen dit ijsje ook van de middelbare school. Heerlijk in de pauze op een warme dag of tussenuur een speedy ijsje kopen in de kantine…

17. De Festini (het perenijsje)

En wat dacht je van deze reclame over alle Festini fruitijsjes…

Jouw favoriete ijsje?

Zo, dat waren dan de lekkerste ijsjes van vroeger! Nu buiten zo lekker weer is, hebben wij wel zin in een ijsje gekregen. Wat het favoriete ijsje uit jullie kindertijd?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

52 gedachten over “17 nostalgische ijsjes van vroeger die je zeker nog herkent”

 1. Ik denk dat het er niet meer is of niet meer gemaakt word,maar ik denk nog altijd aan die ijsjes met de naam vlaggestick,had de kleuren rood wit blauw van boven naar beneden

  Beantwoorden
 2. Mijn favoriet was een waterijsje met een aardbeitje een sinasappeltje en een citroentje op een stokje.
  Heerlijk ben alleen de naam vergeten ..
  Weet iemand die nog?

  Beantwoorden
 3. Het Festini Perenijsje is nog steeds 1 van mijn favoriete waterijsjes. Het is dorstlessend, smaakt zoet en je hebt toch ergens het idee dat je redelijk gezond bezig bent 😉

  Beantwoorden
 4. Ik weet niet meer hoe die heet…class? Wit/lichtblauw papiertje. Ijs zonder stokje. Rechthoekig blokje ijs (iets van caramel of mokka en vanille met witte choco er om heen.

  Beantwoorden
 5. Hey,
  I’ve just discovered this article with hope to find an ice cream from my childhood when I was on vacation in the netherlands. I remember it was in the shape of a guitar, white with brown stripes( strings of the guitar) as i can recall it. Dies anyo. Can anyone remember this ice cream and know the name of it?
  Thanks in advance 🙂

  Beantwoorden
  • Ik ben op zoek naar een ijsje van Ola uit de jaren 60 en 70. Mijn moeder verkocht dat aan huis. De omhulsel was van chocolade en nootjes, dan vanille ijs,maar de kern was van kersen..mmmmm heerlijk, echter ik weet de naam niet meet

   Beantwoorden
   • Dat is volgens mijn de martelaren die ben ik ook aan het zoeken maar kan hem ook niet vinden en volgens mijn was hij van ola ofzo geloof ik

 6. Een ijsje op een stokje: Chocolade, dan roomijs en dan een laag chocolade, wie weet nog hoe dit ijsje heette? Ik kocht het altijd bij de benzinepomp

  Beantwoorden
 7. In de Jaren 70 had ik een drietal favoriete ijsjes… de eerste was een cola ijsje van ola op een stokje hij was iets groter dan normaal en had een poepbruine kleur. Hij smaakte echter geweldig en je zoog er de smaak niet uit zoals in die tijd vaak gebruikelijk was. Mijn tweede favoriet in die tijd was een geel ijsje op een stokje met stukjes fruit erin, in mijn beleving was het een soort chipolata waterijsje eveneens van ola, weet iemand de naam nog? Nummer drie was de frambololly van Friesche Koe ijs deze is sinds enige tijd gelukkig weer verkrijgbaar in het noorden van het land, helaas woon ik tegenwoordig in het zuiden… ?

  Beantwoorden
 8. De vlaggenstick in de Nederlandse vlag! Medio jaren 70. De raket kostte toen iets van 50 cent. Het piraatje 40 cent en de vlaggenstick iets van 45 cent. Heerlijk slurpen.

  Beantwoorden
 9. Vroeger kreeg ik een zakje met ongeveer 3 kleine ijsjes erin. Met ieder een eigen smaak. Het had een klein blauw stokje met een gaatje erin. Iemand enig idee hoe dit heet?

  Beantwoorden
 10. Vroeger, jaren 70 kreeg je thuis een ijsje, vanille-ijs tussen twee wafeltjes. Zo een indruk waar je goedkoop thuis een ijsje kon eten. Nu heb ik inmiddels de ijsrol gezien in de supermarkt, van Gilse ijsrol maar ik kan de wafeltjes niet vinden. Ik heb het geprobeerd met galettos, wafeldoeken, maar die zijn het niet. Wie weet hoe die wafeltjes heten en ook waar je ze kunt kopen?

  Beantwoorden
  • Als je die hele dunne koekjes bedoeld met een ruitjes patroon erin. Ik weet dat ze die bij ons bij de Deen verkopen in Purmerend. Adres: de wagenweg. Daar liggen de koekjes op de hoek bij de diepvries. “Jules DeStrooper boterwafels” Heb ik net even opgezocht 🙂

   Beantwoorden
 11. Greenspot….je had er ook een frisdrank van. Greenspot..zonder prik. En het advocaat ijsje met chocodip can caracoijs heerlijkkkk.

  Beantwoorden
 12. Ken iemand nog het’pirate’ijsje? Het was volgens mij bruin/geel/rood…Kan nergens een plaatje vinden erover..en nee geen ‘Apollo’…

  Beantwoorden
 13. Weet iemand hier het nog?
  Moccastick of Mokkastick, in de jaren ‘ 72 was echt de lekkerste! jammer dat het niet meer bestaat! raar ook dat men geen mokkaijs meer kan krijgen/ kopen , vroeger wel, waarom niet meer?? wel alle soorten smaken tegenwoordig, maar behalve mokka ijs waarom niet?!

  Beantwoorden
 14. De Punky ken ik nog van vroeger! Was volgens mij met het Disney thema, als je het stokje omhoog duwde (dat tegelijkertijd fungeerde als een soort fluitje) leek het alsof Donald Duck “haar” kreeg met vanillesmaak of zo, en ik smeekte op een vakantie in 2005 eens dagelijks om zulke ijsjes weet ik nog ? stom dat ik ze hierna nooit meer gezien heb maar ze waren echt mega lekker!

  Beantwoorden
 15. Mijn zusje en ik kregen in het zwembad een blauw waterijsje.. dat heette ook iets met blu..of blue..
  Nooit meer gezien.. wie kent het ook nog?

  Beantwoorden
  • Dat was denk ik een Blue Nix ijsje. Beetje licht turquoize. Kostte 25 cent, ik denk zo rond 1972. Ik had een rijksdaalder gekregen en dacht dat ik daar oneindig veel Blue Nix van kon kopen in ons snoepwinkeltje, haha. Maar toen was het op een gegeven moment toch op.

   Beantwoorden
 16. Ik ben alles af aan het zoeken, maar begin langzaam te denken dat ik gek aan het worden ben. Wie kan zich nog zo’n roze/rood ijsje herinneren, die als je likte flexibel en bungelend werd?

  Beantwoorden
  • Vroeger verkochten wij Ola aan huis. Je had begin 70 een ijsje met te roomijs, chocolade en nootjes, maar de kern bestond uit kersen. Weet iemand nog hoe dit ijsje heette?

   Beantwoorden
   • Die bubblegum ijsjes waarvan het stokje gemaakt was van kauwgom met een blauw plasticje er omheen

    Of die ijsjes die per 6 verpakt zaten die mini ijsjes altijd te koop bij het zwembad vroeger

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer