Een drama, een kinderdelicatesse die ons afgenomen wordt. Unilever heeft bekend gemaakt te stoppen met maken van raket-ijsjes. Het blijkt echter om een 1 april grap te gaan.

Nooit meer een raket

Wie heeft ze niet gehad, de vrolijk gekleurde raket-ijsjes. Altijd weer een ware traktatie, met of zonder chocolade op de top. Unilever, het bedrijf achter ijsmerk Ola heeft aangekondigd wereldwijd het ijsportfolio terug te brengen van 350 naar 90 verschillende soorten.

Nadat de nodige mensen een kleine hartverzakking kregen en er zelfs Facebook-pagina’s zijn opgericht (Red de Raket) blijkt het toch om een 1 april-grap te gaan van het bedrijf. Hoe het ook ontvangen is, er is weer even flink aandacht gevestigd op het raket-ijsje!

De raket kwam in 1962 op de markt en heeft het dus ruim 50 jaar volgehouden. Het bekende ijsje werd geïntroduceerd vlak nadat de Russische astronautRus Joeri Gagarin een reis door de ruimte maakte.

Aan aandacht in ieder geval geen gebrek. Ga jij vanavond ook een ijsje eten?

 

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer