Clouseau Anne liedjes meisjesnamen

Via: youtube.com (capture) | Tien Om Te Zien, VTM

8. Marianneke van Drukwerk (1983)

Via: Drukwerk / youtube.com (capture) | MEGATOPPERS

Marianneke van de band Drukwerk met zanger Harry Slinger (ja, die met dat gekke rode petje!) mag natuurlijk niet ontbreken. Dit nummer werd door heel Nederland meegezongen, je zingt nu waarschijnlijk nog makkelijk mee!

9. Anne van Herman van Veen (1986)

Herman van Veen heeft dit ontzettend mooie lied geschreven over zijn dochter Anne. Het gaat over haar geboorte en haar opgroeien.

Het liedje is helemaal teruggekomen in 2017, bij de tragedie rondom Anne Faber. De reden voor de terugkomst is tragisch, maar gelijk ook een mooi eerbetoon.

10. Anne van Clouseau (1989)

Nog een Anne. Deze Anne was één van de grootste hits van Clouseau en hun doorbraak in Vlaanderen (nummer 1 hit) en Nederland. Clouseau deed met dit lied mee aan de voorrondes van het Eurovisie Songfestival, voor België, maar won niet. Het werd geschreven door de bassist, Geert Hanssens, en ging over een echte vrouw, An Lesandré. In de tekst komt he volgende voor:

’s Morgensvroeg ik breng het ontbijt naar de kamer
Het is nog donker en jij ligt nog wat te slapen
Je ene been hangt uit het bed, je haren door elkaar

Clouseau

Dat ene been zou echt uit het bed hebben gehangen! Een andere grote hit van Clouseau, ook weer met een meisjesnaam, was Louise, ook uit 1989.

11. Monica van Circus Custers (1990)

Zeker een song met een voornaam van een meisje in de titel, maar deze keer gaat het niet over de liefde. Monica is een lied over een meisje waarvan de ouders gingen scheiden. Dat was toentertijd nog bijzonder genoeg om er een lied over te schrijven! Circus Custers beschreef in hun liedjes de problemen van kinderen op een volwassen manier. Andere voorbeelden van nummers van deze band zijn Louise en Sara.

12. Lucinde van Rob de Nijs (1996)

Rob de Nijs maakt al hits sinds 1963! Hij heeft aangekondigd met optredens te stoppen in 2021. Lucinde mocht natuurlijk niet uit onze 14 songs met meisjesnamen ontbreken!

13. Laura van Jan Smit (2005)

De Volendamse zanger heeft het lied Laura geschreven voor Christien Bootsman, een goede vriendin van hem, die in 2005 aan kanker is overleden. Een mooi nummer, een mooie geste van Jan Smit!

14. Rosanne van Nick & Simon (2007)

We eindigen onze lijst met deze hit van het Volendamse duo Nick & Simon, het stond in 2008/2009 maar liefst 55 weken lang in de Single Top 100 en heeft in 2009 een SENA-Mediatools Award gekregen voor “meest gedraaide nederpop hit in de horeca”. Een ander lied met een meisjesnaam van dit populaire duo is ‘Julia’.

Ken je nog andere Nederlandstalige liedjes met een meisjesnaam? Misschien een liedje met jouw naam? Laat dat ons dan hieronder in de commentaren weten!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

28 gedachten over “14 onvergetelijke songs met een meisjesnaam als titel”

  1. Valt me een beetje tegen dat hey monique van herman van keeken er niet bij staat. God allemachtig daar werd je helemaal simpel van.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer